Dan Diaconescu e pe val: Astept telefoane de la Iohannis si Blaga

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 20:25
5481 citiri
Dan Diaconescu e pe val: Astept telefoane de la Iohannis si Blaga
Foto: kmkz.ro

Liderul PP-DD Dan Diaconescu a declarat miercuri ca asteapta in continuare telefoane de la presedintele PDL Vasile Blaga si liderul interimar al PNL Klaus Iohannis, in vederea discutarii unei eventuale aliante.

Diaconescu a reiterat, intr-o interventie telefonica de la B1TV, ca a fost contactat pana acum, "in ordine cronologica", de Liviu Dragnea si Victor Ponta, presedinte executiv, respectiv presedinte al PSD, si ca a primit un raspuns "neoficial" din partea PDL.

El a adaugat ca si-ar fi dorit o alianta cu PNL si ca asteapta in prezent oferte si din partea celorlalte partide politice.

"Vom continua negocierile cu cei care ne ofera mai multe din punctele noastre de guvernare. (...) Astept oferte de la PDL, PNL si PMP. (...) Eu sunt consevent, am vrut o alianta cu PNL. (...) O decizie vom lua saptamana viitoare. Ma uit pe telefon dupa apeluri de la Blaga, Iohannes", a spus Diaconescu.

In ceea ce priveste portofoliul pe care PP-DD l-ar putea primi in guvern, posibilitate mentionata de premierul Victor Ponta, Diaconescu a precizat ca nu stie ce membru al partidului sau ar putea fi numit ministru si ca nu il intereseaza ce portofoliu ar putea avea, insa a vorbit despre importanta Ministerului Diasporei si despre planurile sale in infrastructura.

PP-DD, negocieri cu PSD la Parlament: Vrea intrarea la guvernare si un post de ministru - surse

Dan Diaconescu a anuntat saptamana aceasta ca partidul propune o alianta impotriva presedintelui Traian Basescu.

"Am lansat aceasta invitatie in mod special pentru PNL", a spus Diaconescu la B1 TV, adaugand ca a incercat in ultima luna sa faca mojoritate cu PDL in mai multe judete, printre care Hunedoara, Ialomita si Gorj.

Dan Diaconescu: PP-DD a devenit miezul clasei politice. Ce ministere isi doreste

In urma unor discutii cu reprezentantii PP-DD, Ponta a declarat, miercuri, ca partidul lui Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul Guvernului si ca va exista o colaborare la nivel local intre PSD si PP-DD in toate judetele in care se pot forma majoritati.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in Guvern. Ponta: E posibil sa dam PP-DD un minister

C.S.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Diaconescu Iohannes Blaga, #Diaconescu Ponta, #PP DD alianta , #Partidul Poporului