Dan Diaconescu, despre perchezitia DNA: Am crezut ca o cauta pe Elodia

Luni, 21 Iunie 2010, ora 16:51
4197 citiri
Dan Diaconescu, despre perchezitia DNA: Am crezut ca o cauta pe Elodia
Foto: Antena3

Dan Diaconescu, patronul OTV, s-a prezentat, luni dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a-i fi prezentate acuzatiile ce au dus la perchezitionarea sediului televiziunii sale, precum si a locuintei personale.

Relaxat si bronzat, proaspat intors din vacanta, realizatorul tv a glumit cu jurnalistii, spunandu-le ca se asteapta sa i se explice ca toata povestea a fost o simpla farsa. Un lucru cu care nu a glumit, insa, a fost faptul ca initial atat el, cat si angajatii sai au crezut ca procurorii DNA o cautau pe vedeta OTV-ului, Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu mai multi ani.

"S-a crezut ca este cautata Elodia, fara niciun fel de gluma! S-a mai spus ca eu as tine-o acasa la mine. Am fost chemat si la Brasov sa dau declaratii ca nu este un personaj inventat", a declarat Diaconescu, in fata sediului DNA.

Dan Diaconescu, urmarit penal de DNA?

Seful OTV a reclamat faptul ca, desi procurorii stiau cand a plecat si cand urmeaza sa se intoarca, fiind convins ca este "filat" zi si noapte, au preferat sa faca perchezitiile in momentul in care lipsea din tara.

"Motorul masinii e cald, acum am venit special in tara. In mod normal trebuia sa ma intorc maine dimineata. Am plecat din Bucuresti acum cateva zeci de ore, procurorii stiu prea bine ce program am eu, nu inteleg de ce au facut o perchezitie la mine acasa atat timp cat eu nu eram acasa. Tot timpul sunt filat, dar nu-mi displace asta, e ca o protectie. Ma astept, totusi, sa fie o farsa sau o gluma", a mai spus Diaconescu.

Daca a fost televiziunea inchisa, de ce sa nu fiu si eu inchis!?

Amintind de cele indurate pe timpul prezidentiatului lui Emil Constantinescu si ale premieratului lui Adrian Nastase, Diaconescu a spus ca se asteapta ca in timpul actualului regim, Basescu-Boc, sa fie chiar si inchis.

"Daca a fost televiziunea inchisa, de ce sa nu fiu si eu inchis!? Fiecare regim are particularitatile sale. In timpul regimului Basescu-Boc s-a produs aceasta grava infractiune, perchezitionarea casei mele", a mai spus seful OTV, precizand ca de mai bine de 10 ani, "pentru a ma pune la adapost, n-am mai semnat niciun fel de hartie, n-am decat calitatea de realizator de emisiuni".

Sediul OTV si locuinta lui Dan Diaconescu, perchezitionate de DNA

Cat despre caseta pe care ar fi luat-o procurorii DNA, Diaconescu a spus ca a aflat ca ar fi o caseta de arhiva care ar fi putut fi obtinuta, foarte simplu, de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

In incheiere, Dan Diaconescu a spus ca se gandeste sa intre in politica, pentru ca doar politicienii sunt imuni in fata abuzurilor.

"Ar trebui sa intru si eu ca tot romanul in politica pentru ca vad ca politicienii nu patesc nimic orice ar face", a conchis Dan Diaconescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Diaconescu DNA perchezitie, #Dan Diaconescu OTV Elodia , #Elodia