Dan Diaconescu a reclamat în instanță aproape toate posturile TV din România și zeci de publicații online. Pretenția pe care o are fostul patron media

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 15:16
6648 citiri
Dan Diaconescu a reclamat în instanță aproape toate posturile TV din România și zeci de publicații online. Pretenția pe care o are fostul patron media
Dan Diaconescu este acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile FOTO Ziare.com / Ionuț Mureșan

Dan Diaconescu a reclamat la instanță 29 de publicații și de posturi TV, cerând emiterea unei ordonanțe președințiale.

Documentul solicitat de fostul patron de la OTV ar urma să oblige toate entitățile media reclamate să elimine de pe site-uri stenogramele din dosarul „Sex cu minore” în care este inculpat.

Astfel, Dan Diaconescu a trecut în listă înaintată instanței aproape toate televiziunile de știri, o serie de posturi generaliste, precum și zeci de publicații online care au scris despre dosarul în care este implicat.

Prima înfățișare la tribunal va avea loc pe 8 mai.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, pe 13 aprilie, ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.

"Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, ca nefondată. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan împotriva încheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa (...), desfiinţează în parte încheierea contestată, iar în urma rejudecării: (...) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul Diaconescu Cristian-Dan, cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (...) precum şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată", se arată în hotărârea pronunţată de instanţă.

Conform aceleiaşi surse, măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2023 până în data de 11 iunie 2023.

Instanţa a judecat contestaţia procurorilor cu privire la măsura arestării la domiciliu luată în cazul lui Dan Diaconescu, dar şi contestaţia acestuia faţă de aceeaşi măsură.

Decizia judecătorilor este definitivă.

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu, dispunând măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a contestat respingerea de către instanţă a propunerii de arestare preventivă a lui Diaconescu.

Decizia Judecătoriei Constanţa privind arestarea la domiciliu a fost contestată şi de inculpat, el solicitând cercetarea în stare de libertate.

Dan Diaconescu este acuzat de comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele fapte în formă continuată.

Sorin Voinea, președintele Alianței Românilor Digitali: ”Vom cere Tribunalului București radierea AUR din Registrul Partidelor Politice”
Sorin Voinea, președintele Alianței Românilor Digitali: ”Vom cere Tribunalului București radierea AUR din Registrul Partidelor Politice”
Președintele Alianței Românilor Digitali, Sorin Voinea, susține că partidul său va depune oficial la Tribunalul București o cerere prin care solicită radierea AUR din Registrul Partidelor...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dan Diaconescu, #patron otv, #arestare Dan Diaconescu , #stiri Dan Diaconescu