Dan Diaconescu: Colaborarea PP-DD cu PSD a cazut de aproape doua luni

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 23:02861 citiri
Dan Diaconescu: Colaborarea PP-DD cu PSD a cazut de aproape doua luni

Candidatul PP-DD la alegerile prezidentiale, Dan Diaconescu, a declarat vineri seara, la postul B1 TV, ca protocolul de colaborare semnat cu PSD in luna iunie, la nivel parlamentar si local, nu mai este valabil de aproape doua luni, unul dintre motive fiind ordonanta de guvern care a permis alesilor locali sa se inscrie intr-un alt partid.

"Colaborarea a cazut de mult, de aproape doua luni de zile. (...) A doua zi dupa ce am semnat acest acord sau, ma rog, a treia zi, s-a dat ordonanta tradarii. Stiti ce s-a intamplat cu ordonanta tradarii?

Noi am facut o greseala. Noi am crezut ca lucrurile in Romania vor merge spre normalitate, nu spre dezastru, si am pus pe listele noastre pentru consiliile locale, judetene, primarii, oameni foarte priceputi, cu multe studii, savanti daca s-ar putea. Din pacate, lucrurile acestea nu coincid si cu moralitatea respectivilor oameni", a spus Diaconescu.

Intrebat daca secretarul general al PP-DD, Liviu Robert Neagu, care in luna iulie a fost numit in postul de secretar general adjunct al Guvernului, mai detine sau nu aceasta functie, Dan Diaconescu a sustinut ca aceasta pozitie este una "onorifica".

"Domnul Neagu nu a fost vreodata membru al Guvernului, domnul Neagu a avut un post de secretar general adjunct, fara atributii, onorific, cu niciun rang", a afirmat Diaconescu, adaugand ca Neagu este prezent zilnic alaturi de el in campania electorala.

Candidatul PP-DD la prezidentiale a explicat ca protocolul de colaborare cu PSD a fost semnat pentru ca au fost negociate mai multe posturi de viceprimar, insa OUG 55/2014 a dus la "decapitarea" acestora, multi dintre ei alegand sa se alature social-democratilor.

Dan Diaconescu a adaugat ca pe viitor va pune oameni pe listele electorale doar pe criteriul fidelitatii si ca va sustine limitarea numarului de mandate ale parlamentarilor si ale alesilor locali la doua, ca o masura de a reduce migratia politica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
ORD cel adevarat
rank 5
Diaconescule ! In fond,e o treaba buna,doar randuiala e tiganeasca.l