Dan Diaconescu, cercetat pentru spalare de bani: Parca Ponta zicea ca n-am bani

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 21:34 6475 citiri
Foto: DCNews

Oficiul pentru prevenirea spalarii banilor s-ar fi autosesizat in cazul lui Dan Diaconescu, dupa ce acesta a umblat pe strada cu 1,8 milioane de euro in saci, bani care ar fi fost destinati pentru plata angajatilor Oltchim.

Potrivit legislatiei in vigoare, o persoana juridica poate plati in numerar, intr-o singura zi, maximum 10.000 de lei.

Informatia a fost prezentata de Romania Tv, care ar fi obtinut-o din surse guvernamentale.

Patronul OTV a atras atentia si ANAF, prin directia pentru controlul marilor averi, pentru ca Diaconescu detine mai multe firme cu datorii la stat, dar a scos 1,8 milioane de la banca.

Intr-o interventie la postul de televiziune citat, Dan Diaconescu a declarat, ironic, ca, atat timp cat premierul Victor Ponta a spus ca nu are niciun ban, nu avea ce bani sa spele.

"Dl. Ponta e totusi prim-ministrul tarii, el a zis ca nu am niciun ban, deci nu aveam ce sa spal daca nu aveam. Imi place sa cred ca statul lucreaza si in weekend, pacat ca n-au vrut sa lucreze si in cele patru din cele 10 zile pe care mi le-a dat ultimatum la Oltchim. Ma apuca si rasul, daca n-as fi plans putin adineauri in casa cand am auzit ca Oltchim intra in insolventa. Informatie ce, sincer, nu o cred", a spus Diaconescu, la Romania Tv.

"Cred ca am si eu voie, cu micuta mea statie, sa am un oarecare profit"

El a spus ca banii ii are dupa 20 de ani de munca, dar si ca e cu toate taxele si impozitele platite.

"Sunt bani munciti, de 20 de ani muncesc in Romania si platesc impozite pentru statul roman. E matematica pura. Din 1990, de cand m-am privatizat, am platit 83 de milioane de euro, dolari pe atunci, taxe si impozite. Daca am platit 83 de milioane, oare mie cati mi-au ramas?! (...) Cred ca am si eu voie, cu micuta mea statie, sa am un oarecare profit", a facut Diaconescu un calcul scurt pentru a demonstra ca detine banii.

Cat despre numerarul extras pentru plata salariilor Oltchim, bani care nu au ajuns la angajati, Diaconescu a dezvaluit ca a pierdut pe aceasta cale 65.000 de euro doar din dobanda.

"Vazand ca toate conturile sunt blocate, am luat aceasta masura de a scoate banii cash din contul meu personal, pentru a plati salariile la Oltchim. Aveam de ridicat dobanda de vreo 65 de mii de euro si i-am pierdut", a mai spus patronul OTV.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News