Dan Diaconescu, cercetat pentru spalare de bani: Parca Ponta zicea ca n-am bani

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 21:34
6552 citiri
Dan Diaconescu, cercetat pentru spalare de bani: Parca Ponta zicea ca n-am bani
Foto: DCNews

Oficiul pentru prevenirea spalarii banilor s-ar fi autosesizat in cazul lui Dan Diaconescu, dupa ce acesta a umblat pe strada cu 1,8 milioane de euro in saci, bani care ar fi fost destinati pentru plata angajatilor Oltchim.

Potrivit legislatiei in vigoare, o persoana juridica poate plati in numerar, intr-o singura zi, maximum 10.000 de lei.

Informatia a fost prezentata de Romania Tv, care ar fi obtinut-o din surse guvernamentale.

Patronul OTV a atras atentia si ANAF, prin directia pentru controlul marilor averi, pentru ca Diaconescu detine mai multe firme cu datorii la stat, dar a scos 1,8 milioane de la banca.

Intr-o interventie la postul de televiziune citat, Dan Diaconescu a declarat, ironic, ca, atat timp cat premierul Victor Ponta a spus ca nu are niciun ban, nu avea ce bani sa spele.

"Dl. Ponta e totusi prim-ministrul tarii, el a zis ca nu am niciun ban, deci nu aveam ce sa spal daca nu aveam. Imi place sa cred ca statul lucreaza si in weekend, pacat ca n-au vrut sa lucreze si in cele patru din cele 10 zile pe care mi le-a dat ultimatum la Oltchim. Ma apuca si rasul, daca n-as fi plans putin adineauri in casa cand am auzit ca Oltchim intra in insolventa. Informatie ce, sincer, nu o cred", a spus Diaconescu, la Romania Tv.

"Cred ca am si eu voie, cu micuta mea statie, sa am un oarecare profit"

El a spus ca banii ii are dupa 20 de ani de munca, dar si ca e cu toate taxele si impozitele platite.

"Sunt bani munciti, de 20 de ani muncesc in Romania si platesc impozite pentru statul roman. E matematica pura. Din 1990, de cand m-am privatizat, am platit 83 de milioane de euro, dolari pe atunci, taxe si impozite. Daca am platit 83 de milioane, oare mie cati mi-au ramas?! (...) Cred ca am si eu voie, cu micuta mea statie, sa am un oarecare profit", a facut Diaconescu un calcul scurt pentru a demonstra ca detine banii.

Cat despre numerarul extras pentru plata salariilor Oltchim, bani care nu au ajuns la angajati, Diaconescu a dezvaluit ca a pierdut pe aceasta cale 65.000 de euro doar din dobanda.

"Vazand ca toate conturile sunt blocate, am luat aceasta masura de a scoate banii cash din contul meu personal, pentru a plati salariile la Oltchim. Aveam de ridicat dobanda de vreo 65 de mii de euro si i-am pierdut", a mai spus patronul OTV.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Diaconescu spalare bani, #Diaconescu bani Oltchim, #Diaconescu OTV bani profit , #Partidul Poporului