Dan Diaconescu, cercetat de DNA - Parchetul General si-a declinat competenta

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 14:09 4981 citiri
Foto: B1TV

Parchetul General si-a declinat competenta in cazul sesizarii depuse de OPSPI pe numele lui Dan Diaconescu dupa esecul privatizarii Oltchim.

Plangerea OPSPI impotriva lui Dan Diaconescu a fost depusa acum doua zile, urmand ca ea sa fie examinata pentru "a se stabili competenta in raport de obiectul ei si valoarea prejudiciului".

Conform Digi24, prejudiciul reclamat de OPSPI este de 1 milion de euro.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV, a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

"Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

La randul sau, Dan Diaconescu a venit vineri la Parchetul General pentru a depune plangeri penale pe numele fostului sef OPSPI, Remus Vulpescu, responsabil de vanzarea Oltchim, si al premierului Victor Ponta.

Presedintele PP-DD, care a castigat licitatia, insa nu a mai semnat contractul, a declarat, vineri, ca va cere daune "uriase" de la stat si i-a acuzat pe cei doi reprezentanti ai statului de abuz in serviciu, fals intelectual si santaj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii