Dan Diaconescu candideaza la presedintie si vrea o alianta anti Basescu

Luni, 02 Iunie 2014, ora 14:484816 citiri
Dan Diaconescu candideaza la presedintie si vrea o alianta anti Basescu
Foto: Kmkz.ro

Dan Diaconescu si-a anuntat intentia de a candida la Presedintia Romaniei, chemand liderii tuturor partidelor sa-l sustina intr-o mare alianta Anti Basescu, menita sa impiedice numirea actualului sef al statului ca premier dupa legerile din toamna.

"Avand in vedere ca sunt singurul candidat pentru Presedintia Romaniei, avand in vedere ca doi dintre contracandidatii mei s-au retras, avand in vedere ca sunt unul dintre putinii oameni curajosi care spun lucrurile in fata, ii rog pe ceilalti oameni care conduc partide mai mari sau mai mici sa vina alaturi de mine si sa facem ceea ce se va putea numi alianta anti Basescu", a spus liderul PP-DD luni, intr-o conferinta de presa.

"Eu vreau si trebuie sa castig Presedintia Romaniei", a spus Diaconescu, aratand ca motivul sau principal este ca "nu as putea tolera numirea lui Traian Basescu premier dupa alegeri".

Dan Diaconescu a negat ca poarta negocieri pentru o alianta cu PSD, recunoscand insa ca secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, s-a intalnit cu vicepremierul Liviu Dragnea, pentru discutii legate de stabilirea unei majoritati in Consiliul Judetean Teleorman.

Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare cu executare

Dan Diaconescu este fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 pentru santaj, decizie pe care a atacat-o la Curtea de Apel.

Impreuna cu alti doi angajati ai televiziunii OTV pe care o detine, el ar fi santajat un primar si un om de afaceri, amenintandu-i ca daca nu vor achita 200.000 de euro, postul lui Dan Diaconescu va difuza o ancheta compromitatoare in care protagonisti erau reclamantii.

Astfel, Dan Diaconescu si complicii sai au facut presiuni asupra edilului, pe care l-ar fi facut sa dea 30.000 de euro so 42.000 de lei, intermediar in acest proces fiind Doru Parv.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News