Dan Diaconescu are o avere cu adevarat "senzationala"

Joi, 26 August 2010, ora 12:45
10789 citiri
Dan Diaconescu are o avere cu adevarat "senzationala"
Foto: Arhiva

Averea lui Dan Diaconescu, patronul OTV, este, in realitate, mult mai mare decat a reusit presa sa dezvaluie pana in prezent.

Jurnalistii de la Romania Libera au identificat inca o bucatica din ea, mai precis doar in sectoarele 1 si 6 ale Capitalei alte patru vile, doua apartamente de lux si 15 loturi de teren intravilan, in suprafata totala de circa 17.650 metri patrati.

Pe de alta parte, zestrea imobiliara a lui Diaconescu a fost marita in 2007, cu ajutorul Primariei din Sinaia, care i-a concesionat fara licitatie un teren pentru extinderea casei de vacanta pe care o are acolo, mai scrie Romania Libera.

Valoarea concesiunii suprafetei de 70 de metri patrati era de doar 2.800 de euro "pe toata durata constructiei", intr-un an in care metrul patrat de teren se vindea la Sinaia si cu 2.000 de euro.

In afara de aceste bunuri, presa i-a atribuit lui Dan Diaconescu un apartament la Mamaia, un bloc de birouri in cartierul bucurestean Baneasa si un bloc pe Bulevardul Carol. De asemenea, patronul OTV ar mai avea trei masini de lux (doua Rolls-Royce si un Bentley), doua elicoptere si un iaht.

Anchetat de DNA pentru santaj, Dan Diaconescu a afirmat public ca si-a facut averea din salariul sau lunar de 100.000 de euro primit de la OTV.

Dan Diaconescu, din nou la DNA: Este o actiune politica impotriva mea

Pana in prezent, Dan Diaconescu este anchetat de procurorii anticoruptie pentru trei fapte de santaj pe care le-ar fi savarsit prin colaboratorii sai Doru Parv, Mihai Ghezea si Silviu Alupei. In primul caz, Dan Diaconescu este acuzat ca a santajat un primar aradean, caruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu publica dezvaluiri senzationale despre averea sa care ar fi fost obtinuta ilicit.

In al doilea caz, Dan Diaconescu este acuzat ca, alaturi de colaboratorul sau Mihai Ghezea, l-ar fi santajat pe omul de afaceri Petre Paul Tardea, caruia i-ar fi cerut 100.000 de euro.

Cazul Dan Diaconescu: descinderi la sediul Ursus din Calea Victoriei

In al treilea caz ar fi fost santajata societatea Ursus-Breweries, producatoarea berii "Redds", dar in acest caz anchetatorii nu au facut publice detaliile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Diaconescu avere, #Dan Diaconescu anchetat santaj , #DNA