Dan Diaconescu, amendat de CNA cu 100.000 de lei pentru publicitate politica

Joi, 19 Mai 2011, ora 21:28 1840 citiri
Foto:dcnews.ro

Dan Diaconescu, patronul OTV, a primit de la CNA o amenda record de 100.000 de lei pentru faptul ca isi face campanie electorala pe postul de televiziune cu toate ca nu ne aflam in perioada de campanie prevazuta in Legea Electorala.

"Desi radiodifuzorul a fost sanctionat in mod repetat pentru incalcarea acelorasi prevederi, a continuat sa transmita in afara campaniei electorale, atat pe banda tip News Alert, cat si in cadrul mai multor editii speciale, mesaje cu caracter politic (in perioada aprilie - mai), fapt interzis de legislatia audiovizuala. S-au incalcat, astfel, prevederile art. 139 din Decizia CNA 220/ 2011 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual ("Publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala")", se arata in comunicatul de presa al CNA.

Dan Diaconescu a fost amendat de CNA in repetate randuri pentru propaganada pe care a facut-o pe postul sau de televiziune Partidului Poporului. Dupa ce Tribunalul a decis ca formatiunea politica nu poate fi inregistrata legal, el a solicitat CNA sa ii returneze banii dati pe amenzi.

Patronul OTV nu s-a descurajat si a inceput demersurile legale pentru inregistrarea unei noi formatiuni politice, "Partidul Poporului-Dan Diaconescu", in numele caruia a organizat intalniri electorale si pe care l-a reprezentat la diverse evenimente politice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Ce lege respecta Decizia CNA din 2011, care se vede tot mai clar ca este formata din paraziti politici?