Dan Diaconescu acuza procurorii de fabricare de probe

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 22:361250 citiri
Dan Diaconescu acuza procurorii de fabricare de probe
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu a negat acuzatiile de santaj pentru care a fost trimis in judecata, declarand ca nu a cerut si nu a luat nici un ban si i-a acuzat pe procurori de fabricarea de probe.

Patronul postului OTV a fost acuzat de doua fapte de santaj, una in 2005, cand ar fi cerut 100.000 de euro, si una in 2009, cand ar fi cerut 200.000 de euro, relateaza Adevarul.

"Nu mi se poate reprosa mie ca iau bani de la firme. In dosarul din 2005, aceiasi procurori mi-au dat inceperea urmaririi penale fara sa fiu interogat. Nu am luat niciun fel de ban, nu am cerut niciun fel de ban", a declarat Dan Diaconescu la Realitatea TV.

El a adaugat ca nu exista nici un fel de probe, iar in dosar apare un numar de telefon care nu a fost niciodata al sau.

Stenograme in dosarul lui Diaconescu: Patronul OTV a cerut spaga de 100.000 de euro

De asemenea, patronul OTV i-a acuzat pe procurorii romani ca ar fi fabricat probe. "Pentru cei de la DNA, cand vor sa ia un om cinstit sa-l aresteze aranjeaza cu o judecatoare de pe tura si omul sta in puscarie 3-4 zile pana ajunge la Judecatorie, unde sunt mai multi judecatori. Procurorii isi cereau scuze, la un moment dat, si imi spuneau ca "Domne iarta-ne, dar pur si simplu ne este frica", a mai spus Diaconescu.

Patronul a anuntat si faptul ca interdictia de a parasi tara a fost ridicata incepand de luni.

In stenogramele dosarului sau, procurorii DNA noteaza ca unul din martori a declarat ca Diaconescu i-ar fi cerut 100.000 de euro, in 2005, sub forma unui contract de publicitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News