Dan Diaconescu a plecat din tara - plangerile penale se depun vineri

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 10:51 5940 citiri
Foto: Arhiva

Dupa esecul preluarii Oltchim, Dan Diaconescu a plecat din tara, miercuri, insa nu se cunoaste destinatia exacta.

Romania TV a anuntat ca omul de afaceri ar fi in Germania pentru a negocia unele afaceri, informatie care nu a fost confirmata de Daniel Fenechiu, avocatul lui Diaconescu.

Acesta a afirmat ca Dan Diaconescu este plecat din tara inca de miercuri sau marti seara si ca urmeaza sa revina in Romania joi seara.

"Nici ieri nu s-a aflat in Romania. Pot sa va spun ca vine in Romania in cursul acestei seri sau in cursul noptii cel tarziu. Nu stiu de ce a plecat, nu detin nicio informatie. Este posibil sa fi plecat pentru afaceri", a spus acesta, precizand ca lipsa lui Diaconescu din tara nu reprezinta o fuga.

Plangerea impotriva lui Dan Diaconescu, depusa la Parchetul ICCJ

Diaconescu depune vineri plangerile penale

Avocatul Fenechiu a mai declarat ca vineri dimineata Dan Diaconescu va merge la Parchet pentru a depune plangerile penale impotriva premierului Victor Ponta si Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

"Vineri dimineata urmeaza sa inregistreze la Parchet plangerile domniei sale. Orice as spune nu ar fi altceva decat sa adaug lucruri ireale. (...) Banuiesc ca ele nu au putut fi depuse in principal datorita faptului ca ar necesita semnatura personala a lui Dan Diaconescu. Probabil ca isi doreste sa le depuna personal si, odata cu depunerea lor, sa ofere informatii presei", a conchis avocatul.

Si pe numele lui Dan Diaconescu a fost depusa deja o plangere penala. Fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, l-a reclamat la Parchet pe seful OTV, acuzandu-l de infractiuni de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News