Dan Diaconescu a incalcat interdictiile impuse de DNA

Vineri, 20 August 2010, ora 19:175769 citiri
Dan Diaconescu a incalcat interdictiile impuse de DNA
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu s-a prezentat vineri la DNA, pentru ca procurorii anticoruptie sa ii prezinte un document din care rezulta ca a incalcat o parte din obligatiile impuse, potrivit declaratiilor patronului OTV.

Procurorii i-au adus la cunostinta patronului OTV "ca a spus neadevaruri despre ancheta la mai multe posturi de televiziune", a spus Diaconescu.

Intrebat cand va mai veni la DNA, Diaconescu a raspuns "Nu stiu, ma astept sa fiu arestat in orice clipa".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au prelungit interdictia de a parasi tara, pana pe 24 septembrie. Masura preventiva luata in cazul lui Diaconescu ar fi expirat in 23 august.

Decizia procurorului de prelungire a masurii poate fi contestata in instanta.

Judecatoria Sectorului 1 a judecat, pe 2 august, in camera de consiliu, plangerea lui Diaconescu impotriva ordonantei DNA prin care i-au fost prelungite interdictiile impuse la eliberarea din arest si i s-a impus, totodata, sa nu mai vorbeasca public despre dosar.

Procurorii DNA au decis pe 22 iulie sa ii interzica lui Dan Diaconescu sa isi exprime public dezacordul despre invinuirile care i se aduc, prelungindu-i totodata, prin ordonanta, si interdictia de a parasi tara, insa avocatii patronului OTV au anuntat ca vor ataca in instanta aceasta decizie.

Diaconescu este cercetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar de santaj, deschis de DNA in 2005 dupa o plangere a omului de afaceri Petre Paul Tardea. In acelasi dosar, este vizat si fostul director al publicatiei "Atac la persoana", Mihai Ghezea.

De asemenea, patronul OTV mai este acuzat de santaj, impreuna cu Doru Parv, un colaborator al televiziunii.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest, fiind si el eliberat, pe 4 august.

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
sanziana
rank 5
Pai daca DNA-ul ii ia boii de la caruta de ce sa nu incalce interdictiile?