Dan Diaconescu a fost eliberat

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 22:38
10636 citiri
Dan Diaconescu a fost eliberat
Foto: Antena 3

Dan Diaconescu, patronul postului OTV, a fost eliberat vineri seara, in jurul orei 22:10, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au admis recursul.

"Vreau sa va anunt ca din acest moment Dona, fetita mea, detine OTV, iar eu imi anunt candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale, in 2014 sau cand or fi ele", au fost primele cuvinte rostite de Dan Diaconescu, dupa ce a iesit din inchisoare.

30 de sustinatori ai lui Diaconescu, avand afisate poze cu acesta, l-au asteptat la iesirea din arest, ei venind la Cercetari Penale imediat dupa ce s-a anuntat decizia Tribunalului de eliberarea a realizatorului OTV.

Dan Diaconescu: Candidez la urmatoarele prezidentiale

Patronul OTV urmeaza sa fie cercetat in stare de libertate, acesta neavand voie sa paraseasca tara. De asemenea, nu are voie sa se intalneasca sau sa vorbeasca cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, care i-a denuntat pe cei doi.

Tribunalul Bucuresti i-a impus lui Diaconescu sa nu discute despre cazul sau la OTV, nerespectarea interdictiilor impuse ducand la punerea in discutie a unei eventuale rearestari.

Dan Diaconescu: Procurorul s-a bucurat ca un toreador

Unul dintre avocatii lui Diaconescu a declarat, dupa anuntarea deciziei, ca, de acum inainte, procesul ar trebui sa se "relaxeze", insa a adaugat ca la cat de "determinat sa dea o lectie" s-a aratat procurorul, este posibil sa existe audieri chiar in acest week-end.

Vineri, procurorul DNA care a cerut judecatorilor respingerea recursului lui Dan Diaconescu fata de arestarea preventiva a motivat ca Dan Diaconescu reprezinta un pericol public pentru ca angajatii OTV ar fi lansat pe post o serie de amenintari si jigniri la adresa magistratilor.

Instanta: Dan Diaconescu a profitat de profesie pentru a obtine avantaje financiare

Dan Diaconescu: Oare Basescu, Udrea, Ponta sunt infractori?

La randul sau, Dan Diaconescu a spus, vineri, in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti (TB), care au judecat recursul sau si al clarvazatorului Doru Parv impotriva deciziei prin care au fost arestati preventiv, ca procurorul de caz s-a bucurat "ca un toreador" la aflarea verdictului de arestare.

Dan Diaconescu a adaugat, in ultimul cuvant in fata instantei, ca se bucura de o cota de 65% credibilitate in Romania, iar el nu are nicio vina ca anumiti colegi de-ai sai "fac manopere" pe la spatele sau.

"Lucrurile sunt simple, domnul procuror le complica", a adaugat patronul OTV. Mai mult, Diaconescu s-a intrebat retoric de ce procurorul l-a acuzat ca aduce in emisiunile de la OTV numai infractori, "oare Traian Basescu, Elena Udrea, Victor Ponta sunt infractori?".

In sustinerea recursului lui Dan Diaconescu, avocatii acestuia, Gheorghita Mateut si Ovidiu Budusan, au spus ca decizia judecatoriei prin care patronul OTV a fost arestat preventiv nu este legala. In primul rand, a fost invocata necompetenta DNA de anchetare a faptelor lui Diaconescu, dar si faptul ca dosarul a fost analizat inainte de un alt procuror, care nu a solicitat arestarea sa.

Acuzatii de santaj

Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati de santaj si complicitate la santaj, fiind arestati preventiv miercuri, de Judecatoria Sectorului 1, pentru o perioada de 29 de zile.

Ce avere are Dan Diaconescu?

Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite".

"Sub presiunea acestor amenintari, din suma initial pretinsa, persoana respectiva a platit efectiv 30.000 euro si 4.200 lei inculpatului Parv Dorel-Petru in scopul de a ajunge, in final, la inculpatul Diaconescu Cristian-Dan", potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dan Diaconescu OTV, #Dan Diaconescu eliberat, #Dan Diaconescu DNA , #DNA