Dan Diaconescu a cerut CNA sa il ierte: emisia OTV ar putea fi reluata

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 00:17
2808 citiri
Dan Diaconescu a cerut CNA sa il ierte: emisia OTV ar putea fi reluata
Foto: Romania TV

Dan Diaconescu, patronul SC OCRAM Televiziune SRL, a cerut, marti, in fata CNA, un aviz in vederea schimbarii denumirii unei noi televiziuni pentru care a obtinut licenta in Uniunea Europeana, in OTV, urmand ca aceasta sa se supuna legislatiei audiovizuale romanesti si sa emita din Romania.

"Nu vrem sa ocolim. Nu vrem sa facem subterfugii. Noi vrem sa facem totul la vedere", a sustinut Diaconescu, invitat in fata membrilor Consiliului la finalul sedintei de marti, de presedintele CNA, Laura Georgescu.

Mentionand ca a obtinut doua licente in doua tari de pe teritoriul Uniunii Europene, in baza carora ar putea emite "si de maine" fara a avea raporturi directe cu CNA, ci doar cu firmele de cablu, Dan Diaconescu a cerut Consiliului sa accepte schimbarea denumirii acestor televiziuni romanesti in OTV.

"Nu vrem sa emitem din strainatate, ci sa emitem din Romania, sa ne supunem in continuare regulilor CNA si sa acceptati schimbarea denumirii unei televiziuni romanesti in OTV", a spus Diaconescu, mentionand ca este "gata sa ingroape securea razboiului" si sa renunte la procesul impotriva CNA, in conditiile in care si Consiliul va renunta la proces.

El a precizat ca noua societate nu mai este in insolventa, tot activul si pasivul firmei vechi urmand sa treaca la noua societate prin care va emite OTV, iar amenzile sa fie platite.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a precizat ca Diaconescu ar fi sunat-o luni seara in legatura cu aceasta problema, dar ca a dorit sa poarte o discutie cu acesta in public, "la vedere, cu presa de fata", in fata colegilor din Consiliu. Ea a prezentat situatia amenzilor (29 pentru 2009, 18 pentru 2010, 11 in 2011 si doua in 2012).

Laura Georgescu a subliniat ca noua echipa OTV va avea nevoie de o aprobare a CNA in vederea schimbarii grilei si a conturarii unui nou proiect editorial, context in care Georgescu a pledat pentru un "jurnalism european, de calitate" si pentru "respectarea interesului public" din partea noii televiziuni.

"Aveti tot sprijinul nostru, cu conditia de a face un jurnalism de calitate", a atentionat presedintele CNA.

Patron sau jurnalist?

Cristina Trepcea si-a exprimat neincrederea in ceea ce priveste modul in care va evolua noul OTV. "Desi modul in care CNA a oprit emisia OTV a fost in baza neaplicarii obligatiilor OTV fata de CNA, problemele au fost vechi,multe si le stim cu totii", a spus Trepcea, care a subliniat ca are o "problema serioasa de incredere".

"Ar fi a treia lansare. Aceeasi echipa si acelasi public. Nu cred ca s-a intamplat cine stie ce cataclism sa va schimbati", a adaugat Trepcea.

Si Christian Mititelu i-a sugerat lui Dan Diaconescu sa aleaga intre statutul de patron si jurnalist comentator sau reporter al OTV, atragandu-i atentia ca tot la acest post si-a facut si campanie electorala.

La finalul intrevederii, Diaconescu a declarat presei ca in locul OTV a preluat doua licente in Romania si doua in strainatate, in Uniunea Europeana, o televiziune urmand sa se numeasca OTV.

In ceea ce priveste grila, el a mentionat ca aceasta nu va fi schimbata.

Acesta a precizat ca isi va pastra si emisiunea sa, "atata timp cat nu va mai fi proprietar, ci doar moderator", asa cum i-a sugerat Christian Mititelu in timpul intrevederii cu membrii Consiliului. Proprietarul ar putea fi Diana Voiculescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Diaconescu televiziune nou, #Diaconescu OTV CNA , #OTV