Dan Diaconescu, a 52-a oara la DNA: Am vazut plangerea lui DJ Remus

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 11:30 3469 citiri
Foto: B1TV

Dan Diaconescu s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA, unde a luat act de plangerea pe care i-a facut-o "DJ Remus" (Remus Vulpescu, fostul sef al privatizarilor - n.red.) in legatura cu licitatia pentru privatizarea Oltchim.

"Am vazut plangerea facuta de DJ Remus pe note muzicale. Se presupune ca ar fi observat ceva in timpul privatizarii, dar nu e singur. Singura observatie mai serioasa pe care mi-o face, in plangerea de doua pagini jumatate, este legata de gusturile mele muzicale", a declarat DD, prezent, asa cum insusi a marturisit, "pentru a 52-a oara la DNA".

Diaconescu a citat-o pe matusa procurorului Panait, care a murit in conditii suspecte in urma cu 10 ani, spunand: "Cainele de Ponta mi-a facut-o". "Nu mor caii cand vor cainii", a adaugat liderul PP-DD.

Plangerea lui Remus Vulpescu se refera la faptul ca DD nu a avut nici bani si nici intentia de a cumpara, cu adevarat, 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat, desi nu a dovedit ca detine aceasta suma.

In 22 octombrie, Remus Vulpescu a dat o ampla declaratie in fata procurorilor anticoruptie in legatura cu esecul privatizarii Oltchim, aratand ca, atunci cand a aparut oferta lui Dan Diaconescu, statul era in proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajatilor si repornirea unitatii.

Intrebat care este paguba produsa prin neprivatizarea Oltchim si in ce consta ea, Vulpescu sustinea ca aceasta se ridica la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de actiuni.

In legatura cu natura pagubei, Vulpescu arata ca, in acest caz, nu este vorba despre o paguba neaparat materiala, ci de un grav dezechilibru adus institutiilor statului.

In alta ordine de idei, Vulpescu a afirmat ca, in cazul in care nu exista vreo oferta de privatizare, combinatul Oltchim ar fi repornit mult mai repede.

Dan Diaconescu, la DNA - da explicatii cu privire la licitatia pentru Oltchim

Oficiul pentru Privatizare a sesizat Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV, a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat castigator, la sfarsitul lunii septembrie, al licitatiei pentru preluarea a 54,8 la suta din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, intrucat Dan Diaconescu nu a prezentat dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News