Cui ii este frica de Dan Diaconescu? (Opinii)

Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:05
4183 citiri
Cui ii este frica de Dan Diaconescu? (Opinii)
Foto: DC News

Daca e adevarata stirea aparuta miercuri pe mai multe canale, conform careia Dan Diaconescu si-a cumparat dintr-o alta tara membra a UE licenta de emisie pentru OTV, refuzata ostentativ si sistematic de catre oficialii de la Bucuresti, inseamna ca personajul este mult mai abil decat si-au inchipuit naivii.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Nu sunt admirator al lui Dan Diaconescu si al emisiunilor sale, dar felul cum CNA a spulberat OTV printr-un tsunami devastator, in timp ce alte posturi primesc simple amenzi, chiar si atunci cand un prezentator prost crescut se adreseaza unui oficial al statului cu apelativul "dobitoc", dovedeste ca CNA e pentru unii muma, pentru alti ciuma, iar pentru rest un fel de gluma.

In orice caz, daca DD va primi de la altii licenta refuzata in tara sa, semnificatia nu poate fi alta decat o palma pe obrazul institutiei, intrucat aceeasi libertate de exprimare este garantata in toate tarile UE, indiferent daca esti agreat de prieteni sau neagreat de inamici.

In plus, intuitia imi spune ca Dan Diaconescu abia asteapta momentul rafuielii nu numai cu CNA, dar chiar si cu premierul pe care il acuza ca a fost partinitor in privatizarea Oltchim din septembrie si nedelicat la scrutinul din decembrie, cand oficialitatile echidistante din Tg. Jiu il primeau cu urale pe candidatul Ponta si cu sictir pe nepoftitul DD, influentand astfel electoratul.

Teoria ciocoilor

Pe de alta parte, daca intr-adevar va obtine licenta, inseamna ca DD a sacrificat tot ce are el mai bun, inclusiv ultimii bani, ca sa ajunga aici. Asta spune multe.

Unu. OTV nu-i un scop in sine. OTV este sufletul PP-DD, care s-a destramat de cand nu mai exista OTV. Daca televiziunea va reaparea, Dan Diaconescu ar putea gasi resurse sa-si adune inapoi la matca toti ratacitii, plus inca altii destui, tara fiind plina de rataciti. Nici nu se putea un moment mai bun, tinand seama de faptul ca suntem singura tara din Europa fara Opozitie.

Doi. Fructul oprit a fost totdeauna obiect de atractie pentru romani. Inainte de '89 ascultam Europa Libera, intrucat nu era voie. Isi poate inchipui oricine cum se vor repezi multi sa asculte OTV, cand vor auzi ca emite din Italia, pentru ca in Romania este interzis.

Nu zambiti, gandind ca are de concurat "Antenele Felix". Ratingul Antenelor provine din lumea simandicoasa domiciliata in Primaverii, dar OTV se va adresa telespectatorilor din Ferentari si Pantelimon, carora Antenele le sunt la fel de nesuferite ca si imbogatitul lor patron.

Trei. DD este un om versatil. El invata mereu, a inteles neajunsurile vechiului OTV si nu incape nicio indoiala ca si-a calculat toate masurile de care e capabil, ca sa nu le mai repete. Probabil va ridica standardul emisiunilor, poate va aduce mai multi profesionisti, va schimba si formatul tehnic. Pe scurt, poate deveni competitiv.

Patru. Atmosfera generala este favorabila unui rebel de tipul Dan Diaconescu. A plecat vechea guvernare, de care se plictisisera multi, si a venit una noua care dezamageste in fiecare zi. Formula ciocoilor electriza inca de pe vremea lui Nicolae Filimon si nu se dezminte nici astazi. OTV va lupta contra ciocoilor, DD va lovi in ciocoi, telespectatorii vor striga in gand: huooo!

Cu cuvantul ciocoi in gura, DD e pregatit nu numai sa lupte, dar sa plateasca si ceva polite. Nu stiu cui, dar conflictul cu Ponta a ramas deschis, cel cu CNA abia incepe, iar personajul ii declara ciocoi pe toti cei care nu asculta OTV si nu sunt afiliati la PP-DD.

Cinci. In naivitatea lui, DD a fost, este si ramane convins ca are sanse sa devina presedintele tarii. Si chiar are sanse, daca noi suntem atat de fraieri incat il victimizam desfiintandu-i emitatorul, obstructionandu-l la alegeri, punandu-i catuse si trimitandu-l sa-si gaseasca dreptate in alta tara din UE.

OTV este in stare sa focalizeze multa lume in jurul lui Dan Diaconescu si mai ales sa faca populara persoana lui in toata tara. N-ar fi pentru prima oara. Nu glumesc cand spun ca, daca spre nenorocul nostru nu va aparea in fata lui Crin Antonescu un alt candidat credibil, Dan Diaconescu are multe sanse sa-l surclasese.

De altfel, vorba romanului, ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda. Nici nu stiu daca prefer ca presedinte un mare smecher fara o clipa de astampar, sau unul care, cand nici nu te astepti, doarme pe el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dan Diaconescu jurnalist OTV, #OTV licenta emisie, #OTV CNA licenta , #OTV