Cozmin Gusa vrea 40 de milioane de euro pe actiunile detinute la OTV

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 22:24
3643 citiri
Cozmin Gusa vrea 40 de milioane de euro pe actiunile detinute la OTV
Foto: Arhiva

Avocatii companiei PSV Company (fosta Petromservice), detinuta de Cozmin Gusa, l-au notificat pe Dan Diaconescu ca urmeaza sa vanda partea de 19,9% pe care o detine PSV la postul de televiziune OTV, cu cel putin 40 de milioane de dolari.

Potrivit notificarii trimise patronului OTV, rezulta, totusi, ca Dan Diaconescu nu este actionar unic al OTV, asa cum a sustinut in trecut, transmite Realitatea.net

Cozmin Gusa vrea 40 de milioane de dolari pe cele 19,9% actiuni din SC Ocram Televiziune, compania care opereaza postul OTV, adica atat cat a platit pentru ele PSV Company. Aceasta - care detine 100% din GMG Media Box SA, companie care are, la randu-i, 19,9% din Ocram Televiziune - a fost recent cumparata de Strategies Research Investment (SRI) SRL, detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru.

"Clientii mei, care detin 20% din OTV, au fost neglijati de catre Dan Diaconescu, care s-a comportat ca un asociat nedemn. Nu au fost implicati deloc in conducerea postului de televiziune, astfel ca au decis sa vanda actiunile pe care le detin la acesta", a declarat avocatul Marius Manolache, care reprezinta interesele companiei GMG Media Box SA.

Compania PSV Company (fosta Petromservice) a inceput demersurile legale pentru a vinde procentul de 19,9% pe care il detine din postul de televiziune OTV (Ocram Televiziune), prin intermediul companiei GMG Media Box SA.

Editorial: Dan Diaconescu, ultima frontiera

Potrivit legislatiei in vigoare, Dan Diaconescu are, totusi, ca actionar majoritar, intaietate la cumpararea actiunilor (drept de preepmtiune), astfel ca avocatii lui Gusa l-au notificat, in scris, despre intentia de a vinde.

In conditiile in care Dan Diaconescu are drept de preemptiune (dreptul de a fi preferat oricarei alte persoane la cumpararea unui anumit bun) asupra actiunilor detinute de GMG Media Box SA, reprezentantii acestei companii i-au trimis o notificare in care l-au anuntat de intentia lor de a vinde aceste actiuni. Puteti citi aceasta notificare in galeria foto de mai sus.

Notificarea i-a fost trimisa lui Dan Diaconescu joi, 9 februarie, iar pana vineri dupa-amiaza fondatorul OTV nu daduse inca un raspuns. Potrivit lui Marius Manolache, o a doua notificare ii va fi trimisa lui Dan Diaconescu in urmatoarele cateva zile, iar aceasta va contine si pretul cu care GMG Media Box SA intentioneaza sa vanda partea de 20% din OTV.

Dan Diaconescu: Visez sa nu mai treaca UDMR pragul electoral si caderea ciocoilor

"Pretul acesta nu va fi mai mic decat cel dat pentru pachetul de actiuni, adica 40 de milioane de dolari", spune Manolache. Daca in 15 zile Dan Diaconescu nu va da un raspuns, GMG Media Box SA va avea dreptul legal sa caute alti cumparatori.

PSV Company a preluat controlul asupra a 19,9% din compania care opereaza postul OTV, Ocram Televiziune, in 2010, dar "tranzactia dintre ceea ce reprezenta grupul PSV si OTV a avut loc initial in 2007", a declarat in noiembrie 2011 Cozmin Gusa, la cateva zile dupa ce anuntase ca a devenit proprietarul PSV Company, impreuna cu Maricel Pacuraru.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Dan Diaconescu actionar unic OTV, #Cozmin Gusa OTV, #Diaconescu OTV , #OTV