Cazul Dan Diaconescu: descinderi la sediul Ursus din Calea Victoriei

Marti, 24 August 2010, ora 10:526854 citiri
Cazul Dan Diaconescu: descinderi la sediul Ursus din Calea Victoriei

Noi descinderi au avut loc, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, cu scopul de a se gasi probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si altor persoane in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus.

DNA a primit de luni permisiunea de a efectua perchezitii la sediul societatii care produce berea Ursus, in dosarul mentionat fiind pusi deja sub invinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei si Doru Andrei Costin Iuga.

Procurorii DNA, jandarmii si politistii au descins, marti dimineata, in locatiile autorizate de instanta unde cauta noi probe in legatura cu o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si lui Silviu Alupei, anunta Mediafax.

Se pare ca este vorba despre un nou dosar de santaj deschis pe numele lui Diaconescu, in care procurorii anticoruptie s-ar fi autosesizat in legatura cu o ancheta jurnalistica din 2009 a lui Alupei, legata de berea Redds produsa de Ursus.

Conform unor surse judiciare, acea ancheta jurnalistica ar fi mascat de fapt un eventual santaj la adresa companiei de bere.

La vremea respectiva, Silviu Alupei ar fi sustinut ca berea Redds ar contine anumiti compusi daunatori organismului deprinsi din procesul de fabricatie motiv pentru care Ursus a si retras aceasta bere de pe piata timp de aproape un an.

Procurorii cauta acum un contract de sponsorizare sau o dovada ca de la societatea Ursus au plecat bani catre societatile lui Dan Diaconescu.

Totodata, in perioada 6 - 13 august, Garda Financiara a efectuat un control de fond la toate societatile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi gasit nereguli.

Garda Financiara ar fi dispus ca Diaconescu sa aduca actele contabile ale societatilor pe care le detine pentru perioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a intamplat inca pentru ca angajatii acestuia sunt in concediu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Grasul
rank 5
Sa mai zica cineva ca presa nu are putere in tara asta! Sau sa mai zica cineva ca ziaristii sunt niste sarmani care traiesc din salariul dat de patron!