Antena 3 si OTV, amendate de CNA din cauza lui Ponta si Dan Diaconescu

Marti, 26 Iunie 2012, ora 18:25 2942 citiri
Foto: Antena 3

Posturile Antena 3 si OTV au fost amendate cu 50.000 lei si respectiv 200.000 lei pentru derapajele inregistrate inaintea alegerilor locale.

Antena 3 a fost sanctionata pentru ca l-a invitat, intr-o emisiune, pe presedintele PSD Victor Ponta cu 48 de ore inainte de alegeri, perioada interzisa de legea audiovizualului pentru comentarii privind campania electorala. Reprezentantii postului au calificat amenda CNA ca "abuz incalificabil" si "ofensiva a Palatului Cotroceni impotriva jurnalistilor incomozi".

Potrivit Pagina de Media, Ponta a vorbit la Antena 3 despre "prima luna de guvernare, situatia din TVR, redeschiderea spitalului de la Buftea, reintregirea salariilor in sectorul bugetar, precum si despre suspendarea presedintelui Traian Basescu".

De asemenea, OTV a fost sanctionata pentru ca l-a avut pe post pe Dan Diaconescu in ziua alegerilor si pentru dezechilibru in emisiunile electorale.

"Reprezentantii Partidului Poporului - Dan Diaconescu au fost prezenti in emisiunile de pe OTV timp de peste 200 de ore, in timp ce USL a avut la dispozitie doua ore sa se exprime pe post, PDL a fost prezent trei ore, iar PRM doar 26 de minute", mai spune Pagina de Media.

O.A.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News