Alegeri parlamentare 2012: Pe cine arunca in lupta Dan Diaconescu

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 13:42
4140 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Pe cine arunca in lupta Dan Diaconescu

Fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, s-a hotarat si va candida pentru un mandat de deputat in acelasi colegiu din Targu Jiu cu al prim-ministrului Victor Ponta. Printre candidatii PP-DD la alegerile parlamentare din 9 decembrie se numara si cinci fosti parlamentari PDL - un senator si patru deputati.

Daca patronul OTV, Dan Diaconescu, a anuntat ca va candida pentru un mandat de deputat in colegiul lui Victor Ponta de la Targu Jiu - potrivit presedintelui PP-DD, Simona Man -, alte nume sonore din politica romaneasca si nu numai si-au anuntat intentia de a intra in campania electorala din partea Partidului Poporului.

Dan Diaconescu va candida in colegiul lui Ponta. Gigi Becali: Merg si eu

Dan Diaconescu dezvaluie candidatii PP-DD la parlamentare

Senatorul Marius Gerard Necula a afirmat, luni, ca a demisionat din PDL si ca urmeaza sa candideze la alegerile parlamentare pe listele PP-DD, in judetul Braila.

"Ma stiu de mai multa vreme cu jurnalistul Sorin Ovidiu Balan si acesta mi-a facut aceasta propunere, sa candidez la Braila. Am tot ezitat. Am spus 'nu' in prima faza. Nu am fost hotarat pana acum, dar voi candida pe listele PP-DD, tot pentru un mandat de senator, in judetul Braila", a declarat Necula, pentru Agerpres.

Senatorul Marius Necula a demisionat din PDL si va candida pe listele PP-DD

Deputatul PDL de Constanta Maria Stavorsitu si-a anuntat si ea, vineri, demisia din partid, acuzand faptul ca Biroul Permanent Judetean nu i-a validat candidatura la alegerile parlamentare. In plus, aceasta a anuntat ca va candida independent, sustinuta de PP-DD.

Stavrositu a spus ca a avut oferte de a candida de la mai multe partide, dar singura formatiune care a acceptat aceasta formula si care are si sanse de a ajunge in Parlament este PP-DD.

Deputatul PDL Maria Stavrositu si-a dat demisia din partid

Fostul deputat PDL Monica Iacob-Ridzi s-a inscris in PP-DD si va candida pentru un nou mandat in Camera Deputatilor in Colegiul 5 Petrosani-Petrila-Aninoasa, acelasi in care a obtinut si mandatul din 2008. Anuntul a fost facut pe 15 octombrie.

Ridzi s-a inscris in PP-DD - va candida pentru un nou mandat la Hunedoara

Totodata, deputatul Viorel Carare, care a demisionat de curand din PDL, a anuntat ca va candida din partea partidului lui Dan Diaconescu pentru un nou mandat de parlamentar. Vicepresedinte al PDL Vaslui, Carare a demisionat din partid la inceputul lunii octombrie, in urma unor conflicte in cadrul organizatiei. La scurt timp s-a inscris in PP-DD, unde a devenit chiar presedinte al organizatiei de la Vaslui a acestui partid.

Deputatul PDL Viorel Carare si-a facut drum la PP-DD

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele PP-DD, anuntul fiind facut pe 18 octombrie. Acesta urmeaza sa candideze in colegiul 1 Dolj pentru Senat. La randul lor, omul de afaceri Gigi Netoiu si fosta sefa a Loteriei din timpul guvernarii Tariceanu, Liliana Minca, au parasit UNPR si vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea PP-DD, pentru un post in Camera Deputatilor. Daca Netoiu se va lupta in colegiul 1 Craiova, Minca urmeaza sa candideze pentru mandatul de deputat in Botosani.

Si fostul deputat PDL Gelu Visan si-a anuntat demisia din partid si inscrierea in PP-DD, marti, el urmand sa candideze pentru inca un mandat in Camera Deputatilor, in colegiul 8 din judetul Dolj, in timp ce fostul membru PC si candidat la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu, si-ar dori si el o candidatura din partea PP-DD la parlamentare, potrivit unor surse politice.

Nu in ultimul rand, generalul in rezerva Mircea Chelaru este contracandidatul din partea PP-DD pentru Gigi Becali, in colegiul uninominal 25 din sectorul 6, pentru Camera Deputatilor. Mircea Chelaru a fost sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane, intre 15 februarie si 31 octombrie 2000. Totodata, acesta a facut parte si din PC, al carui vicepresedinte a fost, fiind exclus de Dan Voiculescu in 2007.

Gelu Visan, Gheorghe Netoiu si Antonie Solomon, printre candidatii PP-DD Dolj

Mircea Chelaru este contracandidatul PP-DD pentru Becali

In Vrancea, un fost prefect PDL, Sorin Hornea, dar si fosta directorare a Protectiei Consumatorilor Vrancea Mirela Bizna, tot fost membru democrat-liberal, vor participa si ei la alegerile parlamentare din partea PP-DD, in colegii din judetul Vrancea. In plus, presedintele PDL Oradea, Mircea Matei, si-a dat demisia din partid si va candida din partea PP-DD la alegerile parlamentare, intr-un colegiu din Oradea, dupa ce s-a inscris in Partidul Poporului.

Nu in ultimul rand, avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, urmeaza sa candideze pentru un mandat de deputat in colegiul 19 din Bucuresti, din sectorul 4, unde ar urma sa il aiba drept contracandidat, printre altii, pe istoricul Dinu Giurescu, din partea PC.

Dan Diaconescu dezvaluie candidatii PP-DD la parlamentare

Dan Diaconescu a dezvaluit, pe 8 octombrie, cateva dintre numele candidatilor PP-DD la alegerile parlamentare. Pe lista celor care se vor infrunta pe 9 decembrie din partea PP-DD se afla jurnalisti, medici ori foste cadre militare. Patronul OTV a precizat ca jurnalistii Florin Condurateanu si Sorin Ovidiu Balan, consilierul general al Capitalei Horia Mocanu sau doctorul Paul Purea se vor lupta din partea PP-DD la parlamentare.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#alegeri parlamentare PPDD, #candidati parlamentare PPDD, #Dan Diaconescu alegeri parlamentare PPDD , #Partidul Poporului