Alegeri europarlamentare 2014: Dan Diaconescu, unul dintre cei mai controversati candidati pentru PE

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 10:33
3858 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Dan Diaconescu, unul dintre cei mai controversati candidati pentru PE

Dan Diaconescu ocupa prima pozitie a listei PP-DD pentru alegerile europarlamentare.

In varsta de 46 de ani, Dan Diaconescu candideaza pentru prima oara pentru un loc in Parlamentul European.

Dan Diaconescu deschide lista PP-DD pentru europarlamentare

Diaconescu vine in Romania cu "DD-mobilul". Va vizita localitati in care "nici Ceausescu nu a mers"

Fost candidat pentru Parlamentul Romaniei, vesnic candidat la prezidentiale

Dan Diaconescu a mai candidat o singura data pentru o functie politica - in luna decembrie 2012, cand a fost invins de presedintele PSD Victor Ponta intr-un colegiu de Camera Deputatilor din judetul Gorj. Atunci, omul de televiziune a primit 32,5 la suta din voturile exprimate, fata de 61 la suta, cat a primit Victor Ponta.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In ce priveste candidatura la alegerile europarlamentare, presedintele PP-DD, Simona Man, spunea pe 25 martie, cand au fost depuse listele pentru euroalegeri, ca partidul pleaca de la 15 la suta in sondaje.

Sondajele din luna mai arata insa ca PP-DD este cuprins intre 3 si 5 la suta (pragul electoral) in preferintele alegatorilor pentru alegerile europarlamentare. Partidul ocupa locul 15 pe buletinele de vot - ultimul rezervat formatiunilor politice.

Dan Diaconescu va candida la alegerile prezidentiale si europarlamentare

Dan Diaconescu vrea pact la prezidentiale: Pe cine ar trebui sa sustina toti candidatii

Totodata, Dan Diaconescu si-a anuntat inca din anul 2010 candidatura la alegerile prezidentiale, insa cele mai recente sondaje il indica cu o intentie de vot cuprinsa intre 3,5 si 6 la suta in randul electoratului. In acelasi an a fost infiintat Partidul Poporului Dan Diaconescu.

In luna martie, liderul PP-DD le-a cerut formatiunilor politice din opozitie care vor avea candidati la prezidentiale sa faca un pact prin care sa il sustina in turul doi pe cel clasat pe locul al doilea in primul tur: "E o sansa extraordinara pentru Romania ca sa aratam aceasta unitate. Adio, Traian Basescu, vine Dan Diaconescu".

Scandalul Oltchim

In luna septembrie 2012, omul de televiziune a castigat licitatia pentru cumpararea combinatului Oltchim, insa licenta i-a fost anulata pe 1 octombrie, pentru ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari, asa cum ceruse Guvernul.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii

Diaconescu nu a platit suma de 203,1 milioane de lei pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din Oltchim, sustinand ca guvernantii nu au acceptat conditiile sale. Dupa cateva zile, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet, dupa care patronul OTV a depus plangeri penale pe numele premierului Victor Ponta si al lui Remus Vulpescu, fost responsabil cu privatizarea Oltchim.

Privatizarea Oltchim a esuat: Contractul cu Diaconescu, anulat

Circul Oltchim, faza pe DNA - Diaconescu si guvernantii se reclama reciproc (Video)

Arestat si condamnat la inchisoare

Pe 22 iunie 2010, Dan Diaconescu si Doru Parv, clarvazator, au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzati de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot. Ulterior, pe 23 iunie, cei doi au fost arestati pentru 29 de zile, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

Diaconescu a fost invinuit pentru santaj si amenintare, dupa ce i-ar fi cerut bani edilului aradean, ca sa nu faca public un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, Dan Diaconescu a fost eliberat, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au admis recursul la decizia de arestare preventiva.

Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare cu executare

DNA cere 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu, el vorbeste despre prezidentiale

"Vreau sa va anunt ca din acest moment Dona, fetita mea, detine OTV, iar eu imi anunt candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale, in 2014 sau cand or fi ele", au fost primele cuvinte rostite de Dan Diaconescu, dupa ce a iesit din arest.

In luna decembrie 2013 a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare pentru santaj, de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, fara insa ca decizia sa fie definitiva.

Telenovela OTV

Dan Diaconescu si-a inceput cariera in jurnalism in anul 1990, iar intre anii 1992 si 1995 a fost director general la "Jurnalul National", lansat in anul 1993, dupa ce initial fusese lansat "Jurnalul de Caracal", in anul 1991. In anul 1995 a parasit trustul Intact si a fondat ziarul "Oglinda".

Dupa ce a trecut pe la Supernova Tv si Tele 7abc, ca realizator, in 2001, Diaconescu a fondat o societate pe actiuni, Oglinda Televison SA, iar OTV a intrat in emisie pe 2 mai 2001, cu o zi mai tarziu decat era programat, dar a emis doar timp de cateva zile, fiindca pe 8 mai autoritatile au cerut un aviz tehnic pentru toate televiziunile din Romania. Diaconescu nu a obtinut acel aviz tehnic, asa ca emisia a trebuit oprita.

Ulterior, Diaconescu a obtinut avizul tehnic necesar. Pe 9 septembrie 2001, OTV a intrat oficial in emisie. Postul a intrat si in atentia CNA, care a acuzat diferite incalcari ale Legii audiovizualului. Pe 12 septembrie 2002, CNA a dispus incetarea emisiei postului, pentru rasism si atitudini antisemite. Postul a revenit pe ecran dupa expirarea interdictiei CNA.

OTV a ramas fara licenta

2007 a fost anul in care Diaconescu si OTV au obtinut consacrarea, cu serialul "Elodia", pornit de la misterioasa disparitiei a avocatei Elodia Ghinescu din Brasov. Cazul Elodia a fost dezbatut timp de sute de ore la talk-show-ul "Dan Diaconescu in Direct" si a adus rating OTV. Un al doilea post TV, DDTV (Dan Diaconescu TV), a fost lansat in 2008, in care erau prezentate, printre altele, reluari de pe postul OTV.

Decizie senzationala a CNA: DDTV ramane in aer, Dan Diaconescu ramane fara bani (Video)

In luna ianuarie 2013, CNA a retras din nou licenta de emisie a OTV, pentru neplata amenzilor date pentru incalcari ale Legii audiovizualului in anii 2009-2012. Pe 3 aprilie 2013, televiziunea a fost inchisa dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de anulare a deciziei CNA.

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu CNA: OTV ramane fara licenta

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu CNA, in luna ianuarie 2014, astfel ca OTV a ramas fara licenta. CNA a decis, in luna octombrie 2013, sa opreasca si emisia postului DDTV. Decizia a venit dupa ce CNA a retras autorizatia de emisie a postului, care a transmis de la Vatican pana in momentul in care si-a schimbat grila de programe. Sfantul Scaun a dezmintit insa ulterior ca Dan Diaconescu ar avea emisiuni dintr-una din cladirile Vaticanului, asa cum a pretins omul de televiziune.

Dan Diaconescu: OTV va emite din nou. Emisiunile le voi realiza la Vatican

Vaticanul dezminte: OTV nu emite de aici. Nu dati crezare afirmatiilor lui Dan Diaconescu!

Parteneriatul cu Berlusconi

Pe 8 aprilie, partidul fostului prim-ministru italian Silvio Berlusconi, Forza Italia, a semnat un acord cu Partidul Romanilor din aceasta tara pentru alegerile europarlamentare, in cadrul unei reuniuni la care a luat parte si liderul PP-DD, Dan Diaconescu.

Partidul lui Berlusconi se aliaza cu Partidul Romanilor din Italia: Dan Diaconescu, prezent la semnarea acordului

Diaconescu ii promite functia de premier al Romaniei lui Berlusconi - presa din Italia

Ulterior, presa din Italia a scris ca Dan Diaconescu este dispus sa ii ofere lui Silvio Berlusconi functia de prim-ministru, in cazul in care va castiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

Avere impresionanta

Fondatorul PP-DD are o avere impresionanata, respectiv bijuterii in valoare de 400.000 de euro, 11 terenuri intravilane cu o suprafata totala de aproape 11.000 de metri patrati si, in 2013, a vandut 10 imobile pentru care a incasat 1,8 milioane de euro.

De asemenea, are si datorii la Volksbank in valoare de 2,75 de milioane de euro, reprezentand doua credite scadente in anul 2037.

Alegeri europarlamentare 2014: Mircea Diaconu, de la senator si ministru PNL, la independent pentru PE

Alegeri europarlamentare 2014: Corina Ungureanu, de la gimnastica si Playboy, catre PE

Alegeri europarlamentare 2014: Danut Liga, fostul deputat PDL care candideaza ca independent

Alegeri europarlamentare 2014: Mihail Neamtu, de la plangerea penala impotriva lui Ponta, la PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Dan Diaconescu candidat europarlamentare, #Dan Diaconescu alegeri europarlamentare, #PP DD lista europarlamentare, #lista candidati PP DD europarlamentare , #Partidul Poporului