Acuzatie-soc! 120.000 de euro a costat un parlamentar PP-DD. "Ii tremurau mainile"

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 10:42
10369 citiri
Acuzatie-soc! 120.000 de euro a costat un parlamentar PP-DD. "Ii tremurau mainile"

Liderul de grup al senatorilor PP-DD, Haralambie Vochitoiu, spune ca stie de la colegii sai ca unul dintre senatorii partidului care a trecut in grupul PSD, la UNPR, Iulian Cristache, s-a laudat ca a luat 120.000 de euro pentru aceasta mutare.

"Au plecat cat au plecat, acum au bunul simt sa nu mai invoce niciun motiv, la inceput mai invocau 'ca Diaconescu, ca partidul'. Pur si simplu, acum recunosc ca pleaca pentru ca primesc bani. Cristache Iulian a declarat colegilor ca a luat 120.000 de euro. Cand unul i-a zis, a raspuns 'ma duc, le iau banii si intr-o luna ma intorc inapoi'. 'Nu se poate, fiule, se filmeaza', i s-a raspuns... Nu te duce mintea, senator al Romaniei...

Ii tremurau mainile, uite cat am luat, nu ratati momentul (...) A zis 'atat am luat eu'. Zice 'nu mergeti cu Radu Popa (deputat PSD, ex-PP-DD), ala va da doar 50.000'", a declarat Vochitoiu, pentru Ziare.com.

Iulian Cristache ne-a raspuns doar printr-un SMS transmis, in care scria: "Este o minciuna! Nu am luat niciun ban. Trecerea la UNPR a fost optiunea mea."

Se pregateste ruperea USL

Vochitoiu a adaugat ca cei din USL incearca sa atraga cat mai multi parlamentari PP-DD pentru ca urmeaza sa se rupa.

"Asta isi doresc, e clar, sa destructureze PP-DD. I-a deranjat de la bun inceput ca PP-DD inseamna inca un scaun la masa dialogului tarii si exista intr-adevar o concordie si o alianta pentru a ne destructura partidul si grupurile. Speram sa nu reuseasca aceasta alianta. La Senat mai suntem 14 din 20, iar la Camera mai suntem 28 si e necesar 15, nu cred ca se va ajunge la destramarea grupurilor.

Sunt mai multe interese, unul ar fi ca se rupe USL-ul. E si UNPR-ul, cu Miky Spaga (Serban Mihailescu-n.red), ca ala e principalul samsar, ca vor sa-si faca grup parlamentar la Senat. Dupa, vor incepe din nou negocierile si cu Ponta, sa mai ceara functii, dar Ponta s-a prins si le da peste unghii si toti care intra, intra direct in PSD acum. Unii vor incepe sa vina inapoi, care nu si-au primit banii si functiile. Ca e si suparare in USL, trebuie sa-i scoata pe unii din functii", a mai comentat Vochitoiu.

Am incercat sa-l contactam pe Serban Mihailescu, insa acesta nu a raspuns la telefon, dar a raspuns, in schimb, SMS-ului. "Ce afirmati (de fapt, nu autorul acestui text afirma, ci Vochitoiu - n.red) este fals si total neadevarat (sic!) ", a transmis Mihailescu, care a recomandat pastrarea mesajului pentru "scuze ulterioare". El n-a precizat de ce ar fi nevoie sa-i cerem scuze, atat timp cat am procedat corect, cerandu-i parerea pe toate caile pe care am putut-o face.

Le-au crescut muschii!

Haralambie Vochitoiu spune si ca fostii sai colegi, ajunsi parlamentari peste noapte, sunt atrasi de putere si pentru ca spera sa poata impune anumiti oameni in functii.

"Adevarul ca oamenii astia s-au vazut senatori si deputati din intamplare si li se pare ca le-au crescut muschii, spun 'dom'ne, as vrea sa pun si subprefect in judet, sa-l pun si inspector pe cumnatu-meu' si uite asa", mai spune Vochitoiu.

El arata cu degetul si spre presa, mai ales Romania TV, pentru ca acuza mai degraba PP-DD pentru ca ii pleaca oamenii.

"Romania TV are program tematic, Ghita (patronul postului si deputat PSD-n.red) asta face, da numai cu destructurarea PP-DD, suntem hrana pentru rechini.

Ma surprinde ca presa nu pune presiune pe ticalosii care pleaca, ci tot pe PP-DD. In loc sa spuna 'ba nea Cristache, hotule, te-au votat oamenii aia, Ponta, de unde ai tu bani sa le dai astora, ma?', tot de PP-DD se ia".

Niciun secret - vor sa-i ia pe toti de la PP-DD

Campania de racolari intreprinsa de partidele componente ale USL nu e niciun secret, asa cum au recunoscut fosti membri ai PP-DD, trecuti si ei la PSD sau PC.

Deputatul PSD Radu Popa, fost lider de grup la PP-DD, chiar a admis ca vrea 'sa-i ia pe toti' in noul sau partid.

Are PSD alta majoritate? Omul lui Ponta negociaza sa-i ia pe toti din PP-DD

Un alt parlamentar plecat din PP-DD, senatorul Tudor Barbu, a spus si el ca "se negociaza cu grupuri intregi" de pepededisti, lucru pe care il dezavueaza.

Senator PC: USL e muribund, se tine in 3 ate. Se negociaza cu grupuri intregi

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#plecari PPDD sume bani, #bani Iulian Cristache PPDD UNPR , #Partidul Poporului