Sova vrea sa salveze 2.500 de CFR-isti de la concediere: Cerem o derogare de la FMI

Sambata, 10 Mai 2014, ora 19:16
2423 citiri
Sova vrea sa salveze 2.500 de CFR-isti de la concediere: Cerem o derogare de la FMI

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat ca va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul incheiat cu statul roman privind concedierea a 2.500 de angajati de la CFR Marfa, in conditiile in care sunt solutii pentru salvarea a 1.100 de locuri de munca.

Dan Sova a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca reducerea numarului de angajati care trebuie concediati de la CFR Marfa este posibila dupa ce incasarile si cifra de afaceri a companiei au crescut.

"Exista o discutie privind concedierea a 2.500 de angajati de la CFR Marfa, a fost o cerinta a FMI. Intre timp, au intervenit o serie de schimbari in structura CFR Marfa, le-au crescut incasarile si cifra de afaceri si se afla in fata a trei licitatii importante. Ideea este ca ar fi posibil sa intram intr-un program prin care sa concediem doar 1.400 de angajati din 2.500, am salva 1.100 de oameni de la concediere daca vor fi castigate oricare dintre contractele de licitatie.

Vom merge in iunie in fata FMI, vom prezenta noile cifre si vom incerca sa obtinem o derogare de la concedierea a 2.500 de oameni, raspunsul sigur va fi dupa ce vom negocia cu FMI", a spus Sova.

Potrivit acestuia, la discutiile de la inceputul lunii iunie cu FMI, a cerut sa fie prezenti si reprezentanti ai sindicatelor, pentru a fi o transparenta totala.

Sova, despre Portul Constanta: Daca ar fi o ilegalitate, suntem in plina tentativa. Sa ne ridice!

Dan Sova a afirmat ca in urma grevei spontane din luna aprilie a angajatilor de pe calea ferata, care a afectat circulatia trenurilor, a reusit ca, in urma unor negocieri, sa stabileasca o majorare salariala.

"La CFR Calatori si la CFR Infrastructura vom acorda o majorare salariala de 2,4 la suta, iar dupa o rectifcare bugetara va avea loc o crestere si la CFR Marfa, tot cu 2,4 la suta. De asemenea, se analizeaza posibilitatea ca in octombrie sa aiba o noua crestere salariala de 4-5 la suta pentru angajatii cai ferate", a spus Ministrul Transporturilor.

Potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Transporturilor la inceputul lunii aprilie, Consiliul de Administratie al CFR Marfa a initiat la finele lunii martie procedurile de disponibilizare a unui numar de 2.500 de salariati, in conformitate cu angajamentele fata de FMI.

Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa din Romania, cu afaceri de 208 milioane de euro anul trecut.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Dan Sova concedieri CFR, #Dan Sova derogare FMI, #disponibilizari CFR privatizare FMI , #ministrul Transporturilor