Sova si PSD ameninta cu plangeri penale impotriva lui Ungureanu si Videanu

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 00:16
2816 citiri
Sova si PSD ameninta cu plangeri penale impotriva lui Ungureanu si Videanu
Foto: revista22.ro

Senatorul social-democrat Dan Sova a transmite, intr-un comunicat, ca PSD isi rezerva dreptul de a formula plangeri penale impotriva lui Traian Ungureanu, pentru denunt calomnios, si Adriean Videanu, pentru insinuarile acestuia privind "tunurile" lui Victor Ponta la Rovinari si Turceni.

Sova condamna "atacul fara precedent din partea unuia dintre cei mai cunoscuti sinecuristi basescieni care, pentru 15.000 de euro pe luna la Bruxelles, vine din cand in cand pe la Bucuresti si propaga minciuni, invective si amenintari la adresa adversarilor politici", referindu-se la Traian Ungureanu.

Senatorul ataca decizia lui Ungureanu de a depune o plangere penala impotriva premierului Romaniei pentru nerespectarea prevederilor deciziei CCR referitoare la restituirea banilor acordati administratiilor locale ale PDL de catre Guvernul Ungureanu.

"Pe aceasta cale, il invitam cu toata deschiderea pe domnul Traian Ungureanu sa depaseasca stadiul de cititor al unor mesaje dictate din laboratoarele de la Modrogan si sa lectureze decizia Curtii Constitutionale", transmite senatorul PSD.

El a adaugat ca va fi formulata plangere penala pentru fals in declaratii publice impotriva lui Ungureanu.

"Totodata, impotriva domnului Ungureanu vom formula plangere penala pentru fals in declaratii publice, pentru ca este inadmisibil sa acuzi premierul Romaniei de nerespectarea unei hotarari judecatoresti, in conditiile in care hotararea judecatoreasca da dreptate Prim-ministrului. A venit timpul sa facem distinctie intre declaratia politica, pentru care avem imunitate si pe care avem dreptul sa o facem ca politicieni, si minciuna publica, ce este cu totul altceva decat declaratia politica", precizeaza Sova.

Videanu, urmatorul pe lista

Sova va propune conducerii PSD si discutarea actionarii, in penal si civil, a lui Adriean Videanu.

"De asemenea, voi supune dezbaterii in forurile de conducere ale Partidului Social Democrat actionarea, atat in penal cat si in civil, a domnului Adriean Videanu pentru afirmatiile si insinuarile domniei sale in legatura cu 'tunurile' premierului Ponta la Rovinari si Turceni. Afirmatiile lui Adriean Videanu sunt foarte grave, in conditiile in care domnia-sa, ca fost ministru al Economiei, cunoaste foarte bine ca actualul premier Victor Ponta nu a avut niciodata niciun fel de legatura cu Rovinari si Turceni.

Daca Adriean Videanu isi imagineaza ca printr-un atac mincinos va intimida Guvernul condus de Victor Ponta si nu va raspunde juridic pentru daunele de miliarde de euro aduse statului roman prin prelungirea pana in 2018 a contractelor cu 'baietii destepti' se insala.

Daca isi imagineaza ca actualul Guvern nu va face publica dauna produsa statului roman de Adriean Videanu, care avea in mana AGA la Hidroelectrica si putea influenta direct managementul acestei societati pentru a impiedica producerea unor daune uriase bugetului Romaniei, daune in absenta carora pensiile si salariilor nu ar fi fost taiate, iar se insala.

Daca isi imagineaza Adriean Videanu ca va scapa de raspundere pentru modul in care si-a exercitat mandatul si ca va putea fugi de responsabilitate se insala pentru a treia oara", sustine senatorul PSD.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat vineri ca il va da in judecata pe Victor Ponta pentru calomnie deoarece primul ministru ,,jigneste fara niciun fel de dovada" , explicand ca in perioada in care el a fost ministru al Economiei nu s-a incheiat niciun contract ,,cu baietii destepti".

El i-a transmis lui Victor Ponta ca daca vrea sa vada ,,cel mai mare hot" din Romania sa se uite in oglinda si poate o sa vada "tunurile" de la Turceni si Rovinari.

La randul sau, europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu a declarat vineri ca PDL a depus plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva lui Victor Ponta deoarece premierul nu a pus in aplicare decizia Curtii Constitutionale de restituire a banilor primarilor, decizie ce a fost publicata si in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Sova plangere penala Videanu, #plangere penala Ungureanu Videanu , #PSD