Sova: Sa nu cadem in capcana propagandei basiste

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 23:50
4891 citiri
Sova: Sa nu cadem in capcana propagandei basiste

Ministrul delegat pentru proiecte de Infrastructura, Dan Sova, s-a alaturat politicienilor de la guvernare care au atacat discursul presedintelui de marti seara, spunand, la randul sau, ca Traian Basescu face un mare rau Romaniei prin ceea ce afirma.

"Din nefericire, domnul Basescu cultiva acest conflict permanent cu Guvernul si cu Parlamentul si cu orice institutie a statului care nu sta 'drepti' cu mana la chipiu in fata dansului. Noi nu o sa stam niciodata. Pentru mine, ca cetatean al Romaniei, este foarte trist faptul ca presedintele Romaniei nu mai intelege intalnirile la care participa si este foarte trist ca presedintele Romaniei, ca sef al statului, tine un discurs anti-romanesc. Domnnia sa, in aceasta seara a tinut un discurs impotriva Romaniei", a declarat ministrul Dan Sova, la Digi 24.

Seria atacurilor a continuat cu o comparatie intre Traian Basescu si liderii partidelor extremiste din Europa, spunand ca acest discurs "face un mare rau tarii noastre".

Corlatean iese la atac: Basescu face mult rau Romaniei, declaratiile sale sunt de o gravitate extraordinara

"In momentul in care spui 'suntem izolati', 'am pasit cu un picior deasupra prapastiei', 'riscam nu stiu ce din partea SUA sau a Uniunii Europe', toate aceste lucruri seamana cu niste discursuri ale unor lideri mai putin importanti ai unor partide extremiste de prin Uniunea Europeana, care tin sa nu aiba cetatenii romani drept de libera circulatie, sa nu aiba drept de munca.

Deci, este trist! Si o spun sa se auda la Cotroceni, sa ma mai pomeneasca odata, sa-si aduca aminte de data asta cum ma cheama ca atunci cand tu, ca sef al statului ai un discurs identic cu al liderilor extremisti din Uniunea Europeana faci un mare rau tarii pe care o reprezinti", a mai spus ministrul Sova.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

Totodata, Dan Sova a fost intrebat de moderator daca Victoria Nuland a criticat statul de drept din Romania, facand referire la legile adoptate in martea neagra. Ministrul delegat pentru proiecte de Infrastura a indemnat oamenii "sa nu cada in capcana propagandei basiste".

Basescu doarme la Cotroceni si se trezeste in martea neagra, dar nu e neagra, e noapte

"Martea neagra o numeste domnul Basescu, legile respective au fost in Parlamentul Romaniei mai multe saptamani. Faptul ca dansul doarme la Cotroceni si se trezeste in martea neagra e pentru ca e noapte, nu pentru ca e neagra. Din legea aministiei erau excluse infractiunile de coruptie, ca sa incepem cu asta, deci nu se putea referi la Adrian Nastase preocuparea lui si mi-ar placea sa vorbim si despre asta.

Nu se referea la niciun politician. Politicienii, din cate am vazut, nu prea sunt acuzati de omor, sunt acuzati de coruptie. Dupa aceea, cu Codul Penal, in care a spus ca se modifica conflictul de interese, recunosc ca atunci a fost o initiativa parlamentara pe care nici eu nu am cunoscut-o, dar am primit lamuririle de la colegii mei parlamentari", a mai spus Sova, adaugand ca "nu vrea sa cadem prada propagandei basiste".

Antonescu il face mincinos pe Basescu si cere pact minimal: Sa nu mai spunem minciuni

Ministrul Dan Sova a mers mai departe si a spus ca "subscrie opiniei primului ministru", care l-a comparat pe Adrian Nastase cu Iulia Timoshenko si a spus ca este condamnat politic, declarand ca "vrea sa fie foarte clar, fie ca ii place sau nu CSM-ului" sau celor care "nu citesc mai mult decat 'Levantul'" (Mircea Cartarescu - n.red.) ca, din punct de vedere juridic, "in cazul lui Adrian Nastase nu s-au respectat procedurile".

Presedintele Traian Basescu a tras un semnal de alarma, marti seara, in legatura cu vizita trimisului SUA la Bucuresti, Victoria Nuland, care i-a transmis un mesaj ingrijorator pentru romani, in cadrul intalnirii pe care cei doi au avut-o, vineri seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Sova Basescu declaratii, #vizita Nuland Dan Sova, #ministru Sova atac presedinte, #Dan Sova Adrian Nastase condamnare , #ministru delegat