Sova: Funeriu are foarte multe neintelegeri despre sistemul educational

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 13:11
2261 citiri
Sova: Funeriu are foarte multe neintelegeri despre sistemul educational

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a declarat miercuri ca afirmatiile consilierului prezidential Daniel Funeriu legate de bacalaureatul profesional demonstreaza o "neintelegere" de catre acesta a sistemului de educatie.

"Cred ca a fost dezinformat presedintele. Masura legislativa este foarte buna, dadeam posibilitatea unor copii care nu luau bacalaureatul sa intre pe piata muncii. Dl Funeriu am vazut ca a facut o declaratie cel putin nepoliticoasa, daca nu nepotrivita din punct de vedere politic, vrea ca acesti copii sa nu intre pe piata muncii.

Pe mine ce ma mira este ca dl Funeriu a stat foart multi ani in tari civilizate, in Occident, in Japonia, unde exista notiunea de invatare continua. Dl Funeriu are foarte multe neintelegeri in sistemul de educatie si spun asta ca unul care sunt si cadru didactic de 17 ani. Dansul nu a inteles foarte multe despre sistemul de educatie, dar probabil asa se intampla cand ai primul loc de munca ca ministru", a declarat Sova.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a declarat, miercuri, la RFI, ca si-ar dori ca Ecaterina Andronescu sa fie "contemporana cu anul 2012" si a opinat ca nu se poate institui un bacalaureat de "frizerie" sau unul "second-hand".

"Este inacceptabil sa modifici Bacalaureatul la o luna dupa inceperea scolii. Legea privind BAC-ul profesional este inoportuna si incorecta, pentru ca da nastere unui Bacalaureat second-hand. Sa nu vindem iluzii copiilor!", sustine el. De asemenea, Daniel Funeriu spune ca "acceptarea modificarii modului de desfasurare a Bacalaureatului la o luna dupa inceperea anului scolar doar pentru ca avem campanie electorala in acest an nu putea sa fie sustenabila".

Presedintele Traian Basescu a retrimis marti la Parlament legea privind bacalaureatul profesional. Unul dintre motivele cererii de reexaminare se refera la implementarea acestui examen la o data ulterioara inceperii anului scolar, fapt ce ar afecta calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de bacalaureat de anul viitor.

"Introducerea noului tip de bacalaureat profesional va duce la demonetizarea conceptului de bacalaureat, atat in plan intern, cat si extern, deoarece va fi o diploma care poate fi obtinuta extrem de usor si cu o relevanta scazuta", se mai numara printre argumentele invocate de Presedintie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Sova Daniel Funeriu bacalaureat, #Dan Sova bacalaureat profesional , #PSD