Sova: Exista multe motive pentru suspendarea lui Basescu

Joi, 14 Iunie 2012, ora 08:57
2828 citiri
Sova: Exista multe motive pentru suspendarea lui Basescu

Senatorul PSD Dan Sova considera ca exista foarte multe motive pentru ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat, apreciind, despre seful statului, ca "este un foarte bun comunicator capabil sa mascheze foarte bine adevarul de minciuna si minciuna de adevar".

"Daca ma intrebati pe mine personal, domnia sa a incalcat atat Constitutia, de multe ori si pentru enorm de multe motive", a spus pesedistul, la Digi 24.

"Problema este urmatoarea: la momentul la care am facut aceasta propunere (Curtea Constitutionala sa nu se mai pronunte pe hotararile Parlamentului - n.red)) evident la nivelul Parlamentului, in special al Senatului, existau foarte multe abuzuri pe care le faceau la plen.

Intre timp, au fost mai multe decizii ale Curtii Constitutionale, dupa ce am dat aceasta atributie Curtii Constitutionale noi toti prin vot. Observatia presedintelui ca facem legi abuzive este hilara, daca tinem cont de faptul ca la momentul acela noi eram minoritari. Noi n-o puteam trece fara colegii de la PD. Au votat toate partidele. Si se poate verfica, de altfel a fost un vot unanim", a spus Dan Sova.

Pesedistul a precizat ca, dupa ce s-a dat aceasta atributie, CCR "ne-a lamurit pe toti" ca plenul este suveran.

Legea care taie din atributiile CCR trebuie sa treaca chiar de... CCR

"Daca va avea cineva curiozitatea sa citeasca considerentele si motivatia Curtii Constitutionale din 2007, date la suspendare presedintelui va afla ca si atunci magistratii constitutionali au spus ca curtea (sic!) nu se va putea pronunta propriu-zis pe decizia politica de suspendare, care este o decizie exclusiva a camerelor reunite", a continuat Sova.

"Daca ne uitam la alineatele din Constitutie o sa vedem asa: se suspenda si se trece la referendum.

Nimic nu are legatura aceasta modificare cu suspendarea presedintelui Romaniei. Daca ipotetic vorbind, ar fi suspendat presedintele printr-o hotarare a plenului reunit si cineva ar ataca aceasta hotarare la Curtea Constitutionala in temeiul legii prezente in vigoare, Curtea Constitutionala ar respinge acea obiectie ca fiind inadmisibila, ca nefiind de competenta Curtii Constitutionale", a conchis Sova.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Sova suspendare Basescu, #CCR pronunta Parlament , #PSD