Sova compara contractul cu Bechtel cu un cal: L-am cautat si la DNA

Miercuri, 07 August 2013, ora 14:51
3411 citiri
Sova compara contractul cu Bechtel cu un cal: L-am cautat si la DNA

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a reactionat, miercuri, dupa ce Anca Boagiu a anuntat ca a depus o plangere penala la adresa sa.

Sova s-a aratat amuzat de situatie, mentionand ca "si eu vreau sa aflu unde a disparut acest contract" si precizand ca, in urma cu o saptamana, l-a cautat inclusiv la Directia Nationala Anticoruptie.

"Cautarea cu mijloacele pe care le are MT se restrange la formularea unor adrese la diferite organisme - CNADNR, SGG.

Contractul Bechtel, disparut: Boagiu, plangere penala impotriva lui Sova

In urma cu o saptamana, am facut o adresa la DNA, sa vedem daca se afla la dansii contractul, ca au fost niste ridicari de documente.... Deci am intrebat si la DNA, sa vedem daca e acolo", a spus Sova, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Social-democratul a comparat contractul cu Bechtel cu un cal intr-un sat.

"Face parte din aceeasi serie - intr-un sat exista un cal si dispare calul. Politia cauta calul si apoi cineva din sat face plangere ca politia a furat calul", a mai spus Sova. (...) Eu sunt cel care cauta contractul, nu cel care l-a luat. (...) Cei care au preluat sarcina cautarii acestui contract sunt cei de la corpul de control al Guvernului si daca nu se va gasi pana la 30 august, ne vom adresa Parchetului", a completat Sova.

Acesta a mentionat ca nu poate privi plangerea penala facuta de Anca Boagiu decat cu foarte mult umor.

"Eu sper ca Anca Boagiu nu a reclamat faptul ca as ascunde contractul, cand faci o plangere sustinand evident un lucru fals, se numeste o infractiune de denunt calomnios. Daca a facut plangere penala ca as ascunde eu, va avea o plangere penala pe cinste din partea mea, care nu va fi o gluma. Mie nu mi-a venit in cap sa fac plangere impotriva lui Boagiu, mai am de invatat de la ea", a mai spus pesedistul.

Acesta a insistat ca, daca nu se va gasi contractul, urmeaza sa se adreseze inclusiv companiei Bechtel.

"Urmatorul pas, daca nicio institutie nu va spune ca are, ne vom adresa si Companiei Bechtel. Corpul de Control deja s-a adresat probabil, dar fiind in concediu nu sunt updatat, pentru a spune daca vor dori originalul dansilor. Toata lumea are acest contract, dar in copie, dar desecretizarea tine de procedura formala, trebuie sa aplici stampila de desecretizare pe contractul original. Exista mai multe copii care se afla in posesia celor care au dreptul. Cei vinovati de disparitie vor raspunde penal", a adaugat Sova.

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a depus miercuri o plangere penala impotriva ministrului Dan Sova.

Democrat-liberala il acuza pe ministrul Sova de faptul ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Sova Bechtel DNA, #Sova contract DNA , #ministru delegat