PSD, la punct de fierbere: Acuzatii fara precedent pentru Dragnea si consilierii de imagine

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 07:31
10688 citiri
PSD, la punct de fierbere: Acuzatii fara precedent pentru Dragnea si consilierii de imagine
Foto: Facebook/Danielis Dan

Senatorul PSD Dan Sova confirma ca situatia in partidul din care face parte este una tensionata, dupa ce liderul Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale. Sova ii considera artizani ai acestei infrangeri pe seful de campanie Liviu Dragnea si pe consilierii de imagine.

"Daca Liviu Dragnea si-ar fi asumat esecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai putin tensionate. Cu toate ca sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, si nu oricum, ci la un milion de voturi. Se stiu bine cei care au organizat campania", a acuzat Sova, duminica seara, la Realitatea TV.

Fostul ministru al Transporturilor il considera cel mai vinovat pe Liviu Dragnea pentru esec, mai ales avand in vedere ca pe Victor Ponta il considera un candidat mai bun decat castigatorul, Klaus Iohannis.

"Nu pot sa spun ca am pierdut din cauza candidatului sau a vreunei filiale judetene, ci din cauza campaniei conduse la sediul din Kisselef. Cel mai vinovat este Liviu Dragnea. Sunt vinovati si consultantii, al caror rol era sa anticipeze anumite lucruri, dar in final totul depinde de organizare (...) Nu mi-a venit sa cred ca am pierdut alegerile, nici luni dimineata. Am avut un candidat mult mai bun decat Klaus Iohannis".

Sova nu a uitat faptul ca Dragnea l-a ironizat si acum il acuza de aroganta.

"Liviu Dragnea a preferat sa ma ironizeze atunci cand am atras atentia ca nu poti sa ai capacitatea fizica de a conduce si un minister si o campanie. Din pacate, aroganta este un lucru care se plateste scump in politica", a declarat Dan Sova.

Dragnea, invinuit pentru esec: Trebuie sa faca un pas in spate!

Nu este prima data cand Sova il ataca pe Liviu Dragnea in legatura cu esecul de pe 16 noiembrie. A doua zi dupa alegeri, senatorul i-a sugerat vicepremierului sa faca un pas in spate.

"Domnul Liviu Dragnea, si eu il stiu un barbat serios, va trebui sa faca un pas in spate, pentru ca, in mod evident, campania a fost pierduta din vina domniei sale. (...) daca am fi acceptat alt rationament, ne-am fi imaginat ca Dragnea nu ar fi avut merite daca am fi castigat", a explicat Sova.

Dragnea: Am lasat sa se sedimenteze ideea ca suntem comunisti

Liviu Dragnea a gasit, insa, alt punct vulnerabil al campaniei prezidentiale: ideea ca PSD ar fi continuatorul comunismului.

"O tema careia nu i-am acordat atentie: suntem noi sau nu continuatorii comunismului? Pentru ca ceea ce m-a mahnit cel mai mult pe mine a fost acuzatia de comunisti. Eu nu am fost membru de partid, Victor Ponta nu a fost membru PCR.

Si, cu toate astea, noi am lasat sa se sedimenteze ideea ca noi suntem comunisti. Ceea ce e total fals. Numai ca nu e suficient sa nu fii, este important sa si demonstrezi. A fost o categorie importanta de tineri care au venit sa voteze impotriva noastra", a afirmat presedintele executiv al PSD, duminica seara, la Antena 3.

Iliescu vrea congres extraordinar

In PSD este tot mai vehiculata ideea organizarii unui congres extraordinar, in care sa fie confirmata conducerea actuala sau aleasa alta. Inclusiv Ion Iliescu sustine aceasta varianta. "Parerea mea e ca se impune un congres, tocmai pentru a da un semnal de mobilizare a fortelor de care dispune partidul", a spus Iliescu saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sova Dragnea demisie, #Sova Dragnea alegeri PSD , #PSD