PSD: De ce tace Alianta Crestin-Liberala? Ar trebui sa apere crestinismul

Duminica, 03 August 2014, ora 17:00
5029 citiri
PSD: De ce tace Alianta Crestin-Liberala? Ar trebui sa apere crestinismul
Foto: Facebook/Dan Sova

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, considera ca lipsa unei reactii a Aliantei Crestin-Liberale (ACL) la declaratiile lui Daniel Funeriu, membru PMP si fost consilier prezidential, la adresa Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) este "un lucru ingrijorator".

"Mi se pare anormal si extrem de ingrijorator faptul ca o formatiune politica ce se recomanda ca fiind crestina, nu reactioneaza la atacul extrem de dur si lipsit de orice sens al fostului consilier prezidential, Daniel Funeriu, la adresa Bisericii Ortodoxe Romane. Prin declaratia de ieri (sambata - n.red.) am dorit sa trag un semnal de alarma si constat cu surprindere ca cei care teoretic ar trebui sa apere valorile crestinismului nu o fac", a declarat Sova, intr-un comunicat de presa remis, duminica, Ziare.com.

Senatorul PSD a acuzat ca membrii conducerii PNL si PDL "tac atunci cand vine vorba de un apropiat al lui Traian Basescu, care ataca direct si fara orice urma de interpretare pe credinciosii ortodocsi".

"Nu este posibil sa spui ca una din cele mai apreciate institutii de catre romani, BOR, este vanduta 'rusilor sovietici', iar crestin ortodocsii, adica majoritatea mare a romanilor, sunt suspecti de a fi agenti rusi. O asemenea declaratie ar fi trebuit sanctionata imediat de 'dreapta crestina'", a continuat Sova.

Funeriu: Biserica Ortodoxa, infiltrata cu oamenii rusilor. Sova: E odios, o jignire fara precedent

Acesta s-a aratat surprins, sambata, de un "atac fara precedent", "odios", din partea unui politician de dreapta la adresa BOR si a ortodoxismului, care "reprezinta o jignire fara precedent adusa celor de confesiune ortodoxa".

Funeriu: Biserica este infiltrata cu oameni in solda sovietoida

Daniel Funeriu a scris recent pe Facebook ca, in parte, Biserica "este infiltrata cu oameni in solda sovietoida", iar aceasta este "cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta".

"Biserica Ortodoxa este, IN PARTE, infiltrata cu oameni in solda sovietoida, care se afla majoritar in Moldova si Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta.

Mesajul adevarat este urmatorul: 'draga Rusie, spune-le preotilor pe care-i controlezi sa-si convinga enoriasii sa ma voteze si dau eu la schimb ce vreti voi'", a notat Funeriu.

Acuzatiile lui Dan Sova vin in contextul in care reprezentantii dreptei au fost foarte vocali in a critica tema campaniei lui Victor Ponta, candidat PSD la presedintie, care se axeaza pe religie si etnie.

Predoiu ii scrie lui Ponta "ca de la ortodox la ortodox": Nu-i deloc crestineste ce faceti!

PNL, despre "marlaniile" lui Ponta: El nu a fost atacat ca e roman si ortodox

Petre Roman, dezgustat ca Ponta mizeaza pe religie in campanie: E imoral

D.T.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Sova Funeriu, #Sova Funeriu atac Biserica, #Sova dreapta atac Funeriu , #PSD