PSD, atac la Basescu pe Educatie: Noi nu-i abandonam pe cei care nu iau un examen

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 13:29
4723 citiri
PSD, atac la Basescu pe Educatie: Noi nu-i abandonam pe cei care nu iau un examen

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, ii ataca pe presedintele Traian Basescu si PDL, pe care ii acuza ca au taiat salariile profesorilor si ca nu le dau "nicio sansa in viata" celor care nu promoveaza un examen, cu referire la bacalaureat.

"Atat Traian Basescu, cat si aliatii lui din PDL, continua un discurs care face rau educatiei - acela ca trebuie sa ii abandonam total pe cei care nu trec un examen! Ei au facut asta, dar noi nu o vom face niciodata!", arata Dan Sova, intr-un comunicat remis sambata redactiei Ziare.com.

Sova sustine ca ordonanta de urgenta 49/2014, care modifica Legea Educatiei si prin care se introduce o sesiune speciala in primavara pentru cei care nu au promovat examenul de bacalaureat, vine sa repare "greseli majore facute in trecut" si "scoaterea educatiei din zona gri in care a fost aruncata de guvernarea PDL".

Ordonanta, o abordare total diferita

"Aceasta ordonanta este expresia unei viziuni despre educatie bazata pe principiile echitatii, solidaritatii si responsabilitatii. Este vorba despre o abordare total diferita fata de cea a regimului Basescu, care a promovat constant ideea ca cei slabi, ce saraci, cei aflati in dificultate, cei care nu trec un examen nu merita nicio sansa in viata.

Conform acestei viziuni a popularilor din Romania, cei mai slabi trebuie marginalizati, eventual eliminati din societate. Traian Basescu si acolitii sai sunt cei care au taiat salariile profesorilor, au inchis multe scoli, i-au trimis pe dascali sa munceasca in afara tarii si au decredibilizat un intreg sector. Tot ei sunt acum cei care, cu ipocrizie, contesta masurile reparatorii pe care profesorii, elevii, studentii si parintii si le doresc", a subliniat Dan Sova.

Bacalaureat: Sesiune speciala in primavara si meditatii platite de stat pentru nepromovati

O ordonanta de urgenta privind modificarea Legii Educatiei a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial. Aceasta prevede, printre altele, ca absolventii de liceu care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat sau care nu l-au promovat sa poata participa la o sesiune speciala, organizata in perioada februarie-martie a fiecarui an. De asemenea, acestia ar putea beneficia de meditatii platite de stat, intre lunile octombrie - ianuarie.

Ministerul Educatiei Nationale a transmis ca aproximativ 209.000 de candidati nu au promovat Bacalaureatul intre anii 2010 si 2013, ei ar urma sa sustina in sesiunea speciala doar probele pe care nu le-au promovat.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Ulterior, dupa publicarea OUG 49/2014 in Monitorul Oficial, presedintele Traian Basescu i-a cerut Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa atace la CCR ordonanta, sustinand ca altfel Educatia se transforma intr-un "chiosc de diplome".

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Dan Sova ordonanta lege educatie, #Dan Sova Traian Basescu PDL, #Dan Sova OUG lege educatie , #PSD