Prioritatea number one a Romaniei: autostrada catre noul Scornicesti (Pamflet)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 23:35
8564 citiri
Prioritatea number one a Romaniei: autostrada catre noul Scornicesti (Pamflet)
Foto: Jurnalul

In sfarsit, ministrul Transporturilor, domnul Dan Sova, a pus punctul pe i intr-o problema spinoasa: prin ce meleaguri stramosesti ne arde noua buza sa vedem serpuind cat mai curand o autostrada noua.

Ei bine, prioritatea zero nu-i legatura Pitesti-Sibiu, cum pretind cei de la Dacia, nici cea Comarnic-Brasov cum sustin turistii, nici faimoasa autostrada Transilvania, singura unde Guvernul Ponta tot face tronsoane, loturi, sectoare, portiuni.

Prioritatea zero a gasit-o domnul Sova intr-un studiu despre raportul cost/beneficiu. Romanii au avut ocazia sa afle chestiunea cu prioritatea chiar din gura fostului ministru al Marilor Proiecte, instalat intre timp pe fotoliul marilor transporturi: Bucuresti-Alexandria se afla pe raportul cost/beneficiu in fata tuturor.

Tot domnul Sova a dat si explicatia: "Trec foarte multe vehicule pe acolo". Slaba explicatie: una e ca te axezi pe raportul cost/beneficiu, calculat de specialisti, si alta e ca ai observant personal cum trec foarte multe vehicule si, deodata, ai hotarat sa pui punctul pe i.

De altfel, cred ca suntem singura tara europeana, daca nu cumva din lume, care dupa ce si-a facut o autostrada anume ca sa lege capitala cu o comuna, respectiv Scornicesti din zona Pitesti, acum ne pregatim de alta care sa lege aceeasi capitala cu un orasel, respectiv Alexandria.

Alexandria este fieful domnului Dragnea, caruia domnul Sova parca ii face cadou o autostrada la scara, pe motiv ca "trec foarte multe vehicule pe acolo", iar raportul cost/beneficiu o pune in fata tuturor.

La drept vorbind, si pe distanta Bucuresti-Scornicesti treceau pe vremea aceea foarte multe vehicule, mai ales atunci cand circula coloana oficiala, intrucat noi ceilalti n-aveam benzina sa circulam decat ori in zilele cu sot, ori in zilele fara sot, dar si atunci putina.

In fond, dupa parerea mea, nu-i rau cum se aranjeaza domnul Dragnea de pe acum, pentru viitor. Cand isi va termina guvernarea, tocmai bine va fi gata autostrada, cea care e inaintea tuturor. Asta inseamna sa fii gospodar si prevazator.

Altii, inaintea dumnealui, n-au stiut sa fie prevazatori si au pierdut ocazia sa aiba o legatura faina cu capitala tarii, numai pentru ca nu le-a trecut prin cap sa faca la moment autostrada Bucuresti-Jilava, pe unde trec de asemenea din ce in ce mai multe masini.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Sova autostrada Alexandria, #autostrada Alexandria Dragnea , #ministrul Transporturilor