Ponta pregateste o remaniere? Sova, inlocuit cu Ioan Rus la Transporturi - surse

Marti, 24 Iunie 2014, ora 11:49
4780 citiri
Ponta pregateste o remaniere? Sova, inlocuit cu Ioan Rus la Transporturi - surse
Foto: clujazi.ro

Dan Sova ar putea fi inlaturat de premierul Victor Ponta de la conducerea Ministerului Transporturilor si inlocuit cu vicepresedintele PSD Ioan Rus, sustin surse din interiorul partidului.

Acestea mai precizeaza ca Dan Sova ar urma sa preia sefia campaniei electorale a PSD pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, scrie Evenimentul Zilei.

Dezvaluirea a fost facuta de surse din PSD Cluj, organizatie al carei fost lider este Ioan Rus. Aceasta masura, daca va fi confirmata, transmite semnalul ca Victor Ponta ar putea pregati o ramaniere a Guvernului, dupa ce ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a fost numit viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ponta confirma: Liviu Voinea pleaca la BNR

Sursele citate sustin ca prim-ministrul doreste sa isi reimprospateze imaginea inainte de alegerile prezidentiale, pregatind in acest sens mai multe schimbari in interiorul Executivului.

Acestea ar urma sa aiba loc in toamna, insa terenul a fost tatonat pana acum prin numirea lui Liviu Voinea la conducerea BNR, precum si prin eventuala inlocuire a lui Sova cu Ioan Rus.

Victor Ponta isi propune astfel, continua sursele din PSD, sa castige increderea electoratului inainte de cursa pentru Palatul Cotroceni.

Urmeaza o noua remaniere? Ce spune Victor Ponta

De asemenea, surse citate de Digi 24 arata ca remanierea lui Dan Sova este un subiect discutat de cateva zile in interiorul formatiunii politice, inlocuirea lui de la Transporturi fiind ceruta de mai multi social-democrati nemultumiti de activitatea acestuia din fruntea ministerului.

Mai exact, colegii ii reproseaza lui Dan Sova inatarzierea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, precum si impresia proasta pe care a facut-o in fata delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in timpul negocierilor.

Sursele mai precizeaza ca inclusiv prim-ministrul este nemultumit de prestatia lui Sova, care face parte din Cabinetul Ponta din anul 2012. Membrii PSD citati de televiziunea de stiri mai spun ca Ioan Rus este cel care i-ar putea lua locul, numirea fostului ministru de Interne la Transporturi fiind un castig de imagine pentru partid.

Cu toate acestea, premierul a declarat, la jumatatea lunii iunie, ca este multumit de activitatea tuturor ministrilor si ca, atunci cand va intentiona sa faca schimbari in Guvern, le va discuta in prealabil in coalitia de guvernare.

Dan Sova urmeaza sa lamureasca intreaga situatie incepand cu ora 15:00, cand va sustine o conferinta de presa. Surse politice au declarat pentru ziarul Adevarul ca Sova urmeaza sa isi anunte demisia din fruntea Ministerului Transporturilor in cadrul conferintei.

Acesta a fost intrebat, luni seara, la Realitatea TV, daca va demisiona pentru a se ocupa de campania prezidentiala a PSD, el raspunzand: "Nici nu confirm, nici nu infirm".

De asemenea, PSD Cluj va organiza o conferinta de presa la sediul organizatiei, incepand cu ora 14.00. La intalnire va participa presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, se artata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dan Sova Ioan Rus, #Dan Sova inlocuit Transporturi, #Ioan Rus Transporturi, #remaniere guvern , #ministrul Transporturilor