Mafia retrocedarilor: DNA deschide un nou dosar, cu Dan Sova si Ilie Sarbu

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 13:22
11777 citiri
Mafia retrocedarilor: DNA deschide un nou dosar, cu Dan Sova si Ilie Sarbu

Dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care au fost trimisi in judecata, printre altii, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, a fost disjuns de catre procurorii DNA Brasov, rezultand un alt dosar.

Astfel, in noua cauza sunt cercetati senatorii Dan Sova si Ilie Sarbu, precum si mai multe persoane implicate in dosarul initial, care vizeaza retrocedarea ilegala a 43.000 de hectare de paduri din judetul Bacau, scrie Evenimentul Zilei.

DNA Brasov a luat aceasta decizie intrucat cercetarile nu au fost finalizate pana in momentul intocmirii rechizitoriului, din motive obiective.

Asadar, in noul dosar format se vor continua cercetarile cu privire la senatorii Ilie Sarbu si Dan Sova, fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc, avocata Melinda Ordog, judecatorul Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna, beneficiarul retrocedarilor Gheorghe Paltin-Sturdza, omul de afaceri Dan-Costin Bengescu, dar si alte 17 persoane.

Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, joi, pe Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, precum si pe Tudor Chiariu si Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata (Video)

Dosarul a fost inregistrat joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa nu a fost stabilit inca un termen de judecata.

Alaturi de acestia, DNA a mai trimis in judecata inca 13 persoane, iar partile civile din dosar sunt statul roman, prin intermediul Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc si-a recunoscut partial faptele - referat DNA (Video)

Trimiterea in judecata a deputatului PNL Tudor Chiuariu, a fostului parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc si a deputatului PSD Ioan Adam vine dupa ce DNA a extins urmarirea penala impotriva celui dintai.

Hrebenciuc, surprins de implicarea lui Chiuariu in retrocedari. Adam, impresionat de onorariul lui

In dosarul privind retrocedarea totala a peste 43.000 de hectare de padure sunt arestati preventiv Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si beneficiarul Gheorghe Paltin Sturdza.

Mafia retrocedarilor ilegale Stenograme DNA: Hrebenciuc era "Spitalul", dosarele - "placinte", iar aranjamentele - "internari"

Ei sunt acuzati ca au intervenit pe langa mai multi judecatori, pentru a da decizii ilegale in favoarea lui Paltin Sturdza. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de catre Hrebenciuc, Adam, Sturdza si omul de afaceri Dan Costin Bengescu, care foloseau off-shore-uri pentru a disimula provenienta banilor.

Intrucat Sturdza a intrat in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure, Romsilva a fost pagubita cu aproximativ 304 milioane de euro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dosar disjuns retrocedari ilegale, #nou dosar retrocedari ilegale, #dosar nou Sova Sarbu , #DNA
Comentarii