Dan Sova: Termenul de finalizare a discutiilor cu Bechtel - 30 aprilie

Luni, 25 Martie 2013, ora 23:09
2138 citiri
Dan Sova: Termenul de finalizare a discutiilor cu Bechtel - 30 aprilie
Foto: Arhiva

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, a declarat luni ca termenul pentru incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie, este unul bun si ca a primit acceptul firmei pentru acesta.

El a tinut sa precizeze ca statul roman nu este in postura de a plati catre Bechtel o penalitate de 500 milioane de euro pentru incetarea contractului.

"Vom vedea ce pozitie vor avea reprezentantii firmei, daca aceasta va fi divergenta sau amiabila. Am speranta ca vom gasi o intelegere amiabila", a spus Sova, care a precizat ca in cazul in care firma Bechtel va avea o atitudine divergenta, problema va fi transata la Comisia de arbitraj.

Sova reziliaza contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania

Demnitarul a spus ca din cei 416 km ai Autostrazii Transilvania, doar 52 sunt circulabili, iar alte tronsoane se afla un nivel de realizare de 40%.

Sova a afirmat ca este greu sa inteleaga cum doar pentru 52 km de autostrada s-au cheltuit in 9 ani 1,4 miliarde euro. Demnitarul a mai spus ca Autostrada Transilvania nu va fi finalizata din banii de la bugetul de stat si a explicat ca aceasta ar putea fi dusa la bun sfarsit ori prin parteneriat public privat ori prin concesiune. El a spus ca exista investitori care ar dori sa preia spre constructie tronsoane de autostrada.

Ce s-ar fi putut face in Romania cu miliardul de euro daruit companiei Bechtel

Sova a cerut verificarea disfunctiilor aparute in contractele cu autostrazi si a criticat faptul ca exista inca din 2005 documente secretizate in legatura cu acestea.

"Platim datoriile pentru toate lucrarile, datoriile guvernelor Boc si Ungureanu", a spus Sova, care a afirmat ca datoriile care vor fi platite in acest an sunt de 500 milioane de euro, din bugetul total al CNADR care este de 1,1 miliarde euro.

Dan Sova a adaugat ca in luna aprilie mai multe echipe ale CNADR se vor deplasa in teritoriu pentru a vedea situatia gropilor de pe drumurile nationale si autostrazi. "La rectificari incercam sa marim bugetul. De la cele sapte regionale necesarul de fonduri pentru acoperirea gropilor este de 4 miliarde. Vom incerca sa facem ce este mai grav", a sustinut Sova.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dan Sova Bechtel, #Dan Sova autostrada Transilvania, #Dan Sova autostrazi , #ministru delegat