Dan Sova isi doreste o noua suspendare a lui Basescu

Duminica, 11 Mai 2014, ora 16:35 4073 citiri
Foto: cursdeguvernare.ro

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a marturisit ca isi mai doreste o suspendare a presedintelui Traian Basescu, dar deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sunt o piedica in calea realizarii acestui deziderat.

"Mi-as dori sa mai aiba parte de o noua suspendare, ca o incununare dupa zece ani de haos, ca o incununare dupa zece ani de bataie de joc fata de Romania", a spus Dan Sova, pentru Antena 3.

Sova a aratat insa ca un nou demers de suspendare se impiedica in acest moment in decizia CCR, ca rata de 30% de participare la un referendum sa nu fie deocamdata admisa.

Basescu: Elena Udrea, singurul politician care munceste si creste in sondaje

"CCR, singura data in 24 de ani a stabilit printr-o decizie ca o lege nu intra in vigoare in trei zile, ci intr-un an dupa ce a fost emisa", a declarat Sova.

Dan Sova se referea la o decizie a CCR din decembrie 2013, potrivit careia organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei, primul cu prag de prezenta de 30%, va putea avea loc, cel mai devreme, dupa alegerile prezidentiale din 2014.

Discutiile despre suspendarea presedintelui Basescu au inceput dupa ce acesta s-a implicat in campania electorala a Partidului Miscarea Populara, aparand chiar intr-un tricou al acestei formatiuni si spunand ca va vota PMP. Premierul Victor Ponta l-a reclamat pe presedinte la CCR, apreciind ca ceea ce face acesta este "neconstitutional".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News