Dragnea, invinuit pentru esec: Trebuie sa faca un pas in spate! (Video)

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 13:51
9087 citiri
Dragnea, invinuit pentru esec: Trebuie sa faca un pas in spate! (Video)
Foto: Realitatea TV

Senatorul PSD Dan Sova a declarat ca vinovat pentru pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta este Liviu Dragnea, sef de campanie electorala si presedinte executiv al PSD.

"Domnul Liviu Dragnea, si eu il stiu un barbat serios, va trebui sa faca un pas in spate, pentru ca, in mod evident, campania a fost pierduta din vina domniei sale", a declarat Dan Sova.

Social-democratul a subliniat ca, "daca am fi acceptat alt rationament, ne-am fi imaginat ca Dragnea nu ar fi avut merite daca am fi castigat", insistand asupra faptului ca acesta ar trebui "sa faca un pas in spate din proprie initiativa".

Sova a explicat de ce nu ar trebui tras la raspundere Victor Ponta, ci seful de campanie Liviu Dragnea. "Ponta este presedintele PSD si prim-ministrul Romaniei, de-asta avem un director de campanie care sa isi asume responsabilitatea", a lamurit el.

Referitor la rezultatul obtinut de candidatul PSD la presedintie in turul doi al alegerilor, Sova a spus ca partidul sau il va respecta, pentru ca atunci "cand urnele vorbesc, politicienii trebuie sa taca".

"In urmatorii cinci ani, vom avea un nou presedinte in persoana lui Klaus Iohannis", a adaugat Sova.

Sova nu vrea iesirea PSD din Guvern

In plus, senatorul a spus ca nu este de acord cu sugestia vicepresedintelui PSD Robert Negoita, primar al Sectorului 3, potrivit caruia partidul ar trebui sa plece din Guvern.

"Iesirea de la guvernare nu o vad ca fiind fezabila, fireste ca va fi o analiza in interiorul partidului", a mentionat Sova, adaugand ca PSD va guverna pana in 2016.

De asemenea, deputatul PSD Radu Popa considera ca Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia din functia de presedinte executiv al PSD, dar ca partidul nu ar trebui sa iasa de la guvernare.

Robert Negoita a declarat, luni dimineata, ca partidul sau ar trebui sa se retraga din Guvern, in urma victoriei lui Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica (Video)

"Poporul nu greseste niciodata, populatia a ales intr-o proportie covarsitoare. Cred ca este o lectie pentru noi si trebuie sa facem un pas in lateral, daca nu chiar in spate.

Si noi, si toti, am simtit nevoia de un alt fel de politica, trebuie sa dam ocazia echipei lui Iohannis sa vina sa guverneze si sper ca ne va demonstra cum se poate face altfel de politica, de unde sa invatam si noi", a precizat Negoita.

Ulterior, Liviu Dragnea, intrebat de catre jurnalisti a cui este vina pentru pierderea fotoliului de la Cotroceni, a raspuns amar: "A lui Dumnezeu. (...) Se pare ca nu se doreste ca noi sa avem presedintele Romaniei".

Dragnea, despre esecul PSD: E vina lui Dumnezeu. Imi reprosez ca nu sunt vrajitor

In privinta eventualelor pareri de rau, Liviu Dragnea a replicat ironic ca are ce sa isi reproseze: "Ca nu sunt vrajitor".

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata ca, dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii, a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica peste 11,6 milioane de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dan Sova alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2014, #Iohannis alegeri prezidentiale , #PSD