Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit (Video)

Joi, 01 August 2013, ora 07:45
6169 citiri
Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a explicat, miercuri seara, de ce contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat pana acum. Demnitarul a dezvaluit ca documentul original, semnat in 2003, nu poate fi gasit, dar prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

"Nu am reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat. Exista copii, dar avem nevoie de documentul original pentru desecretizare.

Contractul desecretizat publicat in 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele aditionale din 2005. Nu s-a gasit varianta originala din 2003. Anexele au aparut dupa 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006", a sustinut Dan Sova la Digi24.

Ministrul a precizat ca pretul prevazut in actul aditional a crescut, de la 2,2 miliarde de euro, cat era in contractul initial, la 10 miliarde de euro.

"Boagiu (fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, n.r.) a spus intr-o conferinta de presa ca a trebuit sa rezilieze partial. E clar ca modificarile din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de euro. Oamenii asteapta sa vada pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii", a afirmat Dan Sova.

Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Miercuri, au fost desecretizate doar clauzele care modifica acordul initial semnat cu Bechtel in 2003, nu si contractul propriu zis.

"Oamenii asteapta sa vada unde s-au dus banii, ce avocati au fost platiti, cine sunt beneficiarii exproprierilor si ce bani au primit", a mai spus Sova, precizand ca aceste informatii vor fi elaborate de catre Corpul de Control al Primului Ministru, "probabil prin octombrie".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#contract Bechtel disparut, #Sova contract Bechtel, #contract Bechtel original , #ministru delegat
Comentarii
Poza Uniunea Satanisto Leninista
Uniunea Satanisto Leninista
rank 5
Ce hal de minciună o.rdinară! Dacă nu este, ce ați desecretizat măi