Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)

Marti, 27 August 2013, ora 13:21
3261 citiri
Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)
Foto: Arhiva

Dan Sova a fost chemat la DNA pentru a da lamuriri referitoare la plangerea pe care a depus-o pentru a reclama disparitia contractului original Bechtel.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine a sosit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, marti, in jurul orei 13.00, unde nu a stat mai mult de un sfert de ora.

"Acesta (contactul Bechtel n.red.) a fost singurul subiect pe care am discutat cu procurorul DNA. Am adus aici toate documentele pe care le-am primit de la Transporturi si CNADNR. Toata corespondenta", a declarat Dan Sova la iesirea de la DNA.

Intrebat despre demararea unei anchete interne, ministrul a declarat ca aceasta ar trebui pornita in cadrul Ministerului Transporturilor.

"O ancheta interna, eventual la Transporturi. Ei sunt semnatarii si cei care l-au secretizat. Numai acolo poate fi. Noi am desecretizat contactul din 2006 dar varianta veche din 2003 nu s-a gasit. Am depus (la DNA n.red.) corespondeta prin care am aratat acest lucru. M-am adresat institutiilor statului sa stabileasca cum a disparut dosarul Bechtel", a continuat Dan Sova.

Atat autoritatile romane cat si compania Bechtel ar trebui sa aiba un contract original din 2003.

"Acum vreo trei saptamani, corpul de control al guvernului a facut o cerere oficiala catre compania Bechtel, daca sunt de acord sa ne puna la dispozitie contractul", a continuat ministrul care a marturisit ca nu cunoaste raspunsul primit de la companie.

Fostul coleg de Executiv al lui Sova, Relu Fenechiu, se arata optimist ca, in cele din urma, contractul va fi gasit.

"Suta la suta se va gasi contractul. Este imposibil sa nu se gaseasca", a declarat fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, la Realitatea TV, atunci cand a fost intrebat care sunt sansele de recuperare a contractului original cu Bechtel.

Dosarele X

La finele lunii iulie, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a publicat contractul desecretizat al grupului american cu statul roman.

S-a constatat insa ca documentul publicat nu era contractul initial, semnat in anul 2003 de fostul premier Adrian Nastase. Ulterior, s-a demarat o actiune de gasire si identificare a contractului original. Documentul nu a fost gasit nici pana acum.

Pe 20 august, a fost depusa la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala pentru neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate. Plangerea a fost depusa la DNA fiind vorba despre o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube mai mari de un milion de euro.

Ca ultima solutie, Dan Sova a declarat ca va merge la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine avizul de document original pentru una dintre copiile contractului cu Bechtel.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Bechtel Dan Sova contract DNA, #Sova ministru contract original pierdut , #ministru delegat