Dan Sova a demisionat - Victor Ponta a anuntat pe cine propune in locul sau

Marti, 24 Iunie 2014, ora 19:16
4917 citiri
Dan Sova a demisionat - Victor Ponta a anuntat pe cine propune in locul sau
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca il va propune pe Ioan Rus pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa demisia lui Dan Sova, care redevine purtator de cuvant al PSD.

"Am fost multumit de activitatea domniei sale ca ministru al Transporturilor", a spus Victor Ponta, marti seara, despre Dan Sova, la sosirea din vizita intreprinsa in Israel.

"Dl. Sova vrea sa se implice mai mult in partea de comunicare politica, de campanie electorala. Va fi purtatorul de cuvant al PSD si, dupa noiembrie, cu siguranta poate sa revina ca membru al cabinetului", a mai afirmat premierul.

Acesta a precizat ca pe Ioan Rus il recomanda "in primul rand experienta politica", pentru functia de ministru al Transporturilor, adaugand totodata ca vrea sa dea un semnal si in Ardeal, de unde este originar vicepresedintele PSD.

Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD - Ponta il trimite sa ia lectii despre Holocaust

Sova a luat lectii despre Holocaust: In Romania, evreii au suferit o drama uriasa

Dan Sova a mai fost purtator de cuvant al PSD pana in luna martie 2012, cand a afirmat ca romanii nu au participat la persecutia evreilor si ca evreii au avut de suferit exclusiv din cauza armatei germane.

Dupa aceasta declaratie, presedintele PSD a anuntat ca Sova nu mai este purtator de cuvant al partidului, iar senatorul a fost trimis la Institutul de Studiu al Holocaustului din Washington pentru documentare.

Dan Sova a demisionat de la sefia Ministerului Transporturilor

Dan Sova si-a dat demisia din fruntea Ministerului Transporturilor, marti, explicand ca astfel vrea sa participe la campania pentru prezidentiale si sa contribuie la victoria PSD la aceste alegeri.

Intr-o declaratie de presa sustinuta, marti dupa-amiaza, Sova a prezentat motivele pentru care a ales sa demisioneze din functia de ministru, subliniind totodata realizarile sale in cadrul ministerului.

Totodata, vicepresedintele PSD a explicat ca nu umbla "cu jumatati de masura" si a infirmat astfel zvonurile privind o posibila preluare a Ministerului Justitiei.

"Astazi, cu 4 luni inainte de alegerile prezidentiale, vreau sa va anunt intentia mea de a ma retrage din functia de ministru al Transporturilor. L-am informat pe premierul Victor Ponta de decizia mea si a acceptat rationamentul pe care l-am avut", a declarat Dan Sova.

Ponta pregateste o remaniere? Sova, inlocuit cu Ioan Rus la Transporturi - surse

Anterior, marti, surse din interiorul PSD au confirmat inlocuirea lui Sova si numirea lui Ioan Rus in functia de ministru al Transporturilor, iar senatorul PSD ar urma sa preia sefia campaniei electorale a PSD pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Victor Ponta demisie Dan Sova, #Dan Sova demisionat, #Dan Sova demisie, #Dan Sova Ministerul Transporturilor, #Ioan Rus Ministerul Transporturilor , #demisie