Cand se incepe de fapt autostrada Pitesti-Sibiu? Neintelegeri intre Ponta si Sova (Video)

Joi, 20 Martie 2014, ora 21:48
4156 citiri
Cand se incepe de fapt autostrada Pitesti-Sibiu? Neintelegeri intre Ponta si Sova (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a publicat, joi, o postare pe blog referitoare la autostrada Sibiu - Pitesti, aratand ca proiectul va fi lansat la inceputul anului 2017. Premierul Ponta i-a replicat spunand ca nu stie ce scrie pe blog.

"Licitatia pentru studiul de fezabilitate dureaza maxim sase luni, conform normelor europene, si a debutat deja la inceputul acestei luni. Realizarea efectiva a studiului de fezabilitate va dura 24 luni si are alocati 28 milioane de euro de la Comisia Europeana. 24 de luni este o perioada minima impusa de catre Comisa Europeana, tinand cont de faptul ca noile studii de fezabilitate trebuie sa contina studii geologice.

Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, in maxim sase luni vom licita construirea autostrazii. Asadar, la 1 ianuarie 2017 vom putea incepe efectiv construirea autostrazii. Acesta este calendarul acestui tronson, cat se poate de important pentru Guvernul Ponta", a scris Sova joi, pe blog.

Aflat in vizita la Pitesti, premierul Ponta l-a contrazis, spunand ca lucrarile la tronsonul respectiv vor incepe anul viitor.

"O sa-i spun domnului Sova mai bine sa vorbeasca decat sa scrie pe blog, ca vad ca au toti boala blogurilor si cred ca nici el nu mai intelege ce scrie pe blog", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Premierul l-a corectat pe ministrul Transporturilor. "Din programul de autostrazi 2007 - 2013 deja s-au locat cei 25 de milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, in 2015 incepem lucrarile pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete, si dinspre Sibiu si dinspre Pitesti, Pitesti-Curtea de Arges urmand sa fie primul tronson finalizat", a afirmat Victor Ponta.

Aproximativ 11.000 de sindicalisti de la Automobile Dacia au protestat, impreuna cu familiile, la inceputul lunii martie, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, una dintre revendicari fiind construirea autostrazii Pitesti - Sibiu.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a avertizat luna trecuta ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean ar putea determina mutarea ansamblarilor care se fac la uzinele Dacia la uzina din Maroc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sova Ponta autostrada Sibiu, #tronson autostrada Sibiu Pitesti , #ministrul Transporturilor