USR, despre audierea lui Kovesi: Se indoieste cineva ca nemernicia este facuta la ordinul lui Dragnea? Domnule presedinte, facem si noi referendumul pe justitie?

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 23:40
6275 citiri
USR, despre audierea lui Kovesi: Se indoieste cineva ca nemernicia este facuta la ordinul lui Dragnea? Domnule presedinte, facem si noi referendumul pe justitie?
Foto: Arhiva Facebook/ Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, considera ca Laura Codruta Kovesi a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, intrucat "Liviu Dragnea a apasat pe un buton". La randul sau, deputatul Stelian Ion ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa convoace referendumul privind justitia.

"Nu vom accepta sa ne intoarcem in bezna dictaturii! Liviu Dragnea a apasat pe un buton si 'noua' justitie, cea facuta de modificarile impuse in Parlament, a executat. Laura Codruta Kovesi a fost citata fix in ziua cand trebuie sa ajunga in Parlamentul European sa-si sustina candidatura pentru functia de procuror-sef european.

Se indoieste cineva ca aceasta nemernicie este facuta la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codrutei Kovesi in functia de procuror-sef european ar inseamna sfarsitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tariceanu si acolitii lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului ca de doi ani niste infractori au confiscat Romania", afirma Dan Barna, intr-o postare pe Facebook.

El adauga ca orice cetatean s-ar intreba, legitim si firesc, "cum mama naibii toata Europa e proasta si doar Dragnea are dreptate".

"Dragi prieteni, asa va arata Romania daca Dragnea si PSD reusesc sa-si duca planul pana la capat. Poate ca pana acum, toata discutia despre derapajele dictatoriale ale lui Dragnea pareau o discutie politica, un titlu de presa. Decizia de astazi este echivalentul unei executii politice cat se poate de reale. Si pentru aceia dintre noi care am trait anii dictaturii comuniste, este o intoarcere brutala in trecut", sustine Barna.

Potrivit acestuia, acum, cand Romania este membra a Uniunii Europene, NATO, "exista forte politice care isi doresc sa ne intoarca in dictatura", dar una a "penalilor".

"Daca Dragnea, Toader si Tariceanu, PSD - ALDE castiga acest razboi pe care l-au declarat statului de drept, epoca masinilor negre si a dosarelor inventate va reveni in Romania. #FaraPenali devine o chestiune de supravietuire nationala a noastra ca tara. Intra si tu pe http://amsemnat.farapenali.ro si hai sa demonstram ca suntem mai multi. Mai multi decat penalii care ne conduc", conchide Dan Barna.

La randul sau, deputatul USR Stelian Ion noteaza pe contul sau de Facebook: "Caracatita e furibunda. Infractorii au intrat in fibrilatie la gandul ca Laura Codruta Kovesi va deveni procuror-sef al Pachetului European".

Acesta ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa convoace referendumul privind justitia.

"Daca ministrul comunist Tudorel Toader, sluga infractorilor, n-a reusit sa clinteasca aceasta candidatura, au activat planul de urgenta: punerea sub acuzare a LCK de catre odioasa Sectie Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie, creata special pentru a scapa de magistratii incomozi.

In tara asta, trebuie s-o lamurim, ca se pare ca pentru unii nu e clar: suntem sau nu o natie de hoti? Vrem sau nu penali in functii publice?

Domnule presedinte Iohannis, facem referendumul pe justitie? Poate asa reusim sa separam apele. Stiu: e riscant, e costisitor, dar trebuie sa aflam o data pentru totdeauna daca romanii vor sau nu sa fie o natie de hoti!

Ori la bal, ori la spital!", se arata in postarea din mediul online.

Laura Codruta Kovesi a anuntat ca a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#USR reactie audiere Kovesi , #USR