UDMR raspunde criticilor USR: Grow up! Poate cele scrise de Rise Project v-au facut sa va schimbati parerea

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 19:45
5507 citiri
UDMR raspunde criticilor USR: Grow up! Poate cele scrise de Rise Project v-au facut sa va schimbati parerea
Foto: Facebook/Hegedus Csilla

Purtatorul de cuvant al UDMR Hegedus Csilla raspunde criticilor senatorului USR Vlad Alexandrescu dupa respingerea alegerii primarilor in doua tururi, in Senat, spunand ca unii devin isterici si fac scandal daca ceea ce le trece pe moment prin cap nu este votat imediat. In plus, acesta a adus in discutie si dezvaluirile facute de Rise Project in ce il priveste pe Dan Barna.

"Transmitem USR-ului: Maturizati-va (sau grow up, daca asta intelegeti mai bine)! Am vazut in Parlamentul Romaniei ca unii devin isterici si fac scandal daca ceea ce le trece pe moment prin cap nu este votat imediat de toti. Domnule vicepresedinte USR, bine ati venit in democratie! Poate ati uitat ca pana ieri seara ati facut circ cu anticipatele, dar brusc v-ati calmat si ati spus ca e ok si fara ele. Poate cele scrise de Rise project v-au facut sa va schimbati parerea?!", afirma purtatorul de cuvant al UDMR.

Ea aminteste deciziile Comisiei de la Venetia cu privire la modificarea legislatiei electorale, inclusiv la revenirea la alegrea primsrilor in doua tururi.

"Statul de drept, invocat de dimineata pana seara de dvs. inseamna respectarea acestor decizii, si daca va plac, si daca nu! Chiar modul de alegere a primarilor e cea mai mare problema a tarii? Se vede ca nu aveti primari responsabili, altfel ati sti ca ei asteapta rectificarea bugetara ca nu au de unde plati incalzirea scolilor. Rectificarea bugetara, un buget corect pentru anul viitor, si alegeri cinstite sunt prioritatea, nu istericalele si ideile nefondate. Ar fi cazul sa va maturizati, domnilor", conchide Hegedus Csilla.

Propunerea legislativa a USR privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa miercuri la Senat prin voturile UDMR si PSD, senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmand ca PSD si UDMR nu sunt partide nationale, democratice, ci "o gasca de baroni locali care vor sa conduca primariile si judetele ca niste mosieri". Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

"PSD si UDMR nu sunt partide nationale, democratice. Sunt o gasca de baroni locali care vor sa conduca primariile si judetele ca niste mosieri. Si asta au dovedit astazi in Senat cand au votat impotriva alegerilor pentru primar in 2 tururi", a scris pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#UDMR USR vot primari doua tururi , #USR