Planul USR PLUS: Cioloș și Barna merg cu moțiunea de cenzură la guvern

Autor:Filip Man
Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 13:034195 citiri
Planul USR PLUS: Cioloș și Barna merg cu moțiunea de cenzură la guvern
Copreședinții USR PLUS Dacian Cioloș și Dan Barna, ultimatum pentru Florin Cîțu FOTO Hepta

Liderii USR PLUS vor merge la ședința de coaliție cu textul moțiunii de cenzură semnat de AUR și îi vor cere premierului să aleagă: fie demisionează, fie moțiunea de cenzură va fi depusă la Parlament chiar în această seară, susțin surse politice pentru Ziare.com.

“În seara asta tranșăm lucrurile. O să avem o ultimă discuție în coaliție și mergem direct la Parlament să depunem moțiune. Săptămâna viitoare sper să avem și votul pe moțiune”, susține unul dintre liderii USR PLUS.

Premierul Florin Cîțu discută cu liderii PNL în ședința Biroului Permanent de astăzi scenariul de a-i remania pe miniștrii USR PLUS, susțin surse politice pentru ziare.com. Cîțu e indecis: nu știe dacă să scoată USR PLUS de la guvernare azi, în ședința de guvern, sau luni, când Dan Barna și Dacian Cioloș vor depune moțiune de cenzură.

De cealaltă parte, liderii USR PLUS se așteaptă ca azi să fie scoși de la guvernare. În acest caz, vor depune moțiunea de cenzură în această seară la Senat, susțin sursele citate.

În cazul în care USR PLUS va fi scos oficial de la guvernare, premierul Florin Cîțu va numi miniștri interimari de la PNL, care pot rămâne în funcție 45 de zile. În cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece, Florin Cîțu va trebui să ceară un nou vot de încredere Parlamentului.