Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 18:50 5136 citiri
Dacian Cioloș și Dan Barna se luptă dur pentru șefia USR PLUS FOTO Hepta

Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS.

"După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate dar nu mai puțin acerb, serialul atacurilor asasine și demente din USR PLUS: Dan Barna scoate artileria grea din dotare invocînd împotriva lui Dacian Cioloș Securitatea și Inchiziția.

Într-un mesaj către militanți vorbește despre "securismele anilor 50" și o "comisie de comisari inchizitori", despre "înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare şi perdele de fum".

S-ar putea să mă înșel -și bine mi-ar părea să mă înșel-, dar tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă.

Pe ce mă bazez? Pe două observații:

1) în partidele românești extremismul iresponsabil primează în general asupra moderației; și

2) partidele românești zise "de dreapta" sînt mînate de un fel de pornire sinucigașă, care le face să aleagă varianta cea mai proastă și apoi să persevereze pe această cale", scrie Theodor Paleologu într-o postare pe Facebook.

Dan Barna, candidat pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS la congresul de la finalul acestei săptămâni, acuză echipa de campanie a contracandidatului său Dacian Cioloş, că a „aruncat în spaţiul public o manipulare calomnioasă” şi susţine că procesul de alegeri interne „ajunge să fie terfelit din calcule electorale”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com