Dan Barna: "Florin Cîțu trebuie să plece. A arătat că e mai rău decât Dragnea". Reacții din tabăra USRPLUS

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 21:46
5629 citiri
Dan Barna: "Florin Cîțu trebuie să plece. A arătat că e mai rău decât Dragnea". Reacții din tabăra USRPLUS
Vicepremierul Dan Barna FOTO Hepta

Vicepremierul Dan Barna a reacționat miercuri noapte după ce premierul Florin Cîțu a decis să îl remanieze pe ministrul Justiției Stelian Ion. Liderii USR PLUS, reuniţi miercuri noapte în şedinţa Biroului Naţional (BN), discută despre modul în care vor ieşi la guvernare, prin demisie sau moţiune de cenzură, au declarat surse politice.

"Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.

Florin Cîțu trebuie să plece", a scris Dan Barna pe Facebook.

Primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu a comentat și el pe Facebook decizia premierului: „Dacă PNL se comporta ca PSD, atunci și USRPLUS va trata PNL ca și cum ar fi PSD.”

„Am crezut la modul sincer că Florin Citu vrea reforma. M-am înșelat. Florin Citu vrea sa fie un Liviu Dragnea cu suportul USRPLUS.

Asta nu se poate!

Florin Citu, demisia!”, a completat acesta.

Dacian Cioloș: Acesta nu mai e un guvern de coaliție!

Dacian Cioloș a reacționat și el la decizia premierului. „Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz.

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a scris Cioloș.

Europarlamentarul Ramona Strugariu, USRPLUS, a criticat și ea decizia premierului. „Mințiți, domnule Cîțu! L-ați remaniat pe Stelian Ion pentru că nu a girat jaful din bani publici. Şi ați practicat o politică de mahala şi de cartier. Acesta este adevărul şi nu, USR PLUS nu va gira niciodată hoția. Reformele nu le vreți dvs. Nici desființarea SIIJ, nici altceva ce poate dezvolta România.

Dar o vom face, cu sau fără voi.”, a scris ea pe Facebook.

Clotilde Armand: Prim-ministrul României a dat foc coaliției

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a reacționat și ea în termeni duri după decizia primului ministru.

„Prim-ministrul României a dat foc coaliției de guvernare pentru lupta internă din PNL. Și a ales prost. A doua oară. Iar greșelile se plătesc. Scump. Mizerabil și mișelesc gest”, a scris Clotilde.

Iulian Bulai: Voi vota o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai afirmă, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu trebuie să plece şi precizează că va vota o moţiune de cenzură împotriva acestuia.

”Florin Cîţu trebuie să plece. Este impardonabil gestul de remaniere a lui Stelian Ion. Lupta anticorupţie este sabotată din guvern. PNDL nu trebuie avizat”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Iulian Bulai.

Deputatul anunţă că ar vota o moţiune de cenzură.

”Voi vota o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu”, a transmis deputatul USR PLUS.

Wiener: Stelian Ion a făcut tot ce este omeneşte posibil pentru desfiinţarea SIIJ

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener susţine că faptul că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu a fost desfiinţată este "un eşec personal al omului politic Florin Cîţu care avea toate pârghiile politice, ca premier, să se implice în negocierile din Coaliţie cu UDMR".

"Stelian Ion a făcut tot ce este omeneşte posibil pentru desfiinţarea SIJ. Legea se află de luni de zile în sertarele Comisiei Juridice de la Senat. Faptul că nu a fost desfiinţată este un eşec personal al omului politic Florin Cîţu care avea toate pârghiile politice, ca premier, să se implice în negocierile din Coaliţie cu UDMR", a scris, pe Facebook, Adrian Wiener.

Florin Cîțu a anunțat miercuri, 1 septembrie, remanierea din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion, acuzat că a blocat adoptarea programului PNDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Dan Barna, #Florin Citu, #coalitie de guvernare, #remaniere stelian ion , #stiri Dan Barna