Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 22:05
3310 citiri
Dan Barna: ”PNL și AUR sunt sateliții PSD”. Cum explică fostul lider al USR neînțelegerile din propriul partid
Dan Barna a fost vicepremier în Guvernul Cîțu FOTO Facebook / Dan Barna

Fostul lider al USR Dan Barna a analizat joi, 27 ianuarie, situația politică în care a ajuns PNL în urma coaliției cu PSD. Acesta a vorbit și despre neînțelegerile din partidul din care face parte, precizând că ”este o perioadă de adaptare la management.”

”În momentul de faţă, alternativele sunt clare: pe de o parte PSD, cu sateliţii PNL şi AUR, şi pe de cealaltă parte, USR, acesta este spectrul politic”, a spus Dan Barna la Profit TV, el arătând că ”PNL a devenit un satelit, după ce preşedintele Iohannis a decis să predea cheile PNL lui Marcel Ciolacu, iar lucruruile sunt clare”.

”Avem un PSD care controlează managementul ţării şi unde PNL este un satelit. Atmosfera din coaliţie este mult mai rea decât în perioada coaliţiei cu USR”, a mai arătat Barna, precizând că PSD ar prefera ca la alegeri, în turul doi să intre AUR, un alt satelit al său.

Despre PNL, Dan Barna a arătat că ştie din dialoguri directe ”că sunt foarte mulţi în PNL care nu sunt deloc fericiţi că se duc să spună săru-mâna la PSD”.”Au fost aşezaţi ca şi copiii de mingi la echipa lui Marcel Ciolacu. O componentă importantă din PNL speră să iasă din această căsătorie nefericită”, a spus fostul lider al USR, adăugând că are un dialog firesc inclusiv cu Ludovic Orban, care şi el este în ceea ce se numeşte opoziţia din Parlament.

Despre afirmaţiile lui Dacian Cioloş, care declarase că USR are nevoie să îşi rezolve nişte probleme interne şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune, acesta a precizat că ”este o chestiune de adaptare”. Dan Barna a explicat că 90% din deciziile din partid se iau prin consens. ”USR este un partid ca nimeni altul, este un partid al dezbaterilor reale, şi eu şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să îi convingem pe colegi. Nu este un partid piramidal şi fiecare chestiune trebuie dezbătută şi agreată o formulă”, a arătat el.

Despre Dacian Cioloş, fostul preşedinte al USR a spus că ”este într-o perioadă de aclimatizare la climatul USR. ”USR nu este un partid de leadership, Dacian a candidat cu o platformă în care a spus că uneşte partidul, sunt încrezător că în perioada următoare lucrurile vor funcţiona”, a mai afirmat el.

Dan Barna a răspuns şi nemulţumirilor din partid privind modul în care dacian Cioloş reacţionează, cu întârziere, la ceea ce se întâmplă pe scena politică. ”E mai degrabă o chestiune de stil de management, este o perioadă de adaptare la management”, a spus Barna despre noul lider al partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
#Dan Barna, #USR, #Dacian Ciolos, #PSD, #PNL, #aur, #neintelegeri usr , #stiri Dan Barna