Dan Barna îi atacă dur pe miniștrii PNL: „Virgil Popescu stinge lumina în economia românească; Cîmpeanu îi protejează pe plagiatori”

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 17:07
2084 citiri
Dan Barna îi atacă dur pe miniștrii PNL: „Virgil Popescu stinge lumina în economia românească; Cîmpeanu îi protejează pe plagiatori”
Vicepreședintele USR Dan Barna a precizat că cei doi miniștri ar trebui schimbați FOTO Facebook / Dan Barna

Vicepreședintele USR Dan Barna a lansat sâmbătă, 3 septembrie, atacuri în rafală la miniștrii PNL, pe care îi acuză de incompetență. Principalii vizați sunt ministrul Energiei Virgil Popescu și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Dan Barna a afirmat că, timp de mai multe zile, România a avut cea mai scumpă energie din Europa.

”De luni de zile se tot vorbeşte că va veni criză, din păcate, constatăm că suntem deja în plină criză, România este astăzi în criză şi sunt mai multe paliere ale acestei crize pe care le trăim şi de care ne lovim cu toţii, de la nivelul autorităţilor locale, la nivelul cetăţenilor, avem o criză a energiei. Scuza aceasta că e un context internaţional nu ne ajută cu nimic pentru că felul în care Guvernul României decide şi a decis până acum să procedeze nu face decât să ne menţină în cea mai dificilă dintre situaţii, dovadă foarte clară fiind faptul că mai multe zile am avut cea mai scumpă energie din Europa. Da, România, o ţară care se mândreşte cu resursele energetice, care spunea că nu suntem depedenţi de Rusia ca alte ţări europene, dar reuşim să vindem cea mai scumpă energie din Europa la noi în ţară. Ceea ce arată foarte clar că măsurile actuale luate de Guvern sunt complet nefuncţionale”, a declarat Dan Barna.

Fostul lider al USR a spus că avem o criză economică generalizată, iar agenţii economici sunt ”disperaţi”.

”Avem o criză economică generalizată, agenţii economici sunt efectiv disperaţi de măsuri total impredictibile, de o evoluţie a taxelor şi a aşteptărilor pe care Guvernul le are prin măsuri pe care le ia faţă de agenţii economici total de neprevăzut şi este o disperare în zona economică. Criza socială o cunoaşteţi foarte bine, vedeţi că măsurile acestea, celebra plafonare nu a îmbunătăţit cu nimic în realitate viaţa cetăţenilor, iar despre criza politică nu cred că e necesar să detaliez foarte mult. Vedem foarte clar, PNL vrea să-l zboare pe Budăi, PSD vrea să scape de Virgil Popescu, această mega coaliţie în care preşedintele Iohannis tace înţelept, această înţelepciune cu care preşedintele Iohannis aproape că sufocă România nu funcţionează într-o situaţie că aceasta în care e nevoie de o asumare şi de măsuri foarte certe. Ele nu se întâmplă. Aici suntem astăzi”, a susţinut Barna.

Dan Barna este de părere că este necesară reducerea TVA de la 19 la 5 la sută, însă, a spus el, Guvernul refuză să adopte această măsură.

”Mergând mai departe, chestiunea energiei, USR spune de aproape un an că soluţia necesară, cel puţin necesară, este reducerea TVA de la 19 la 5% aşa cum în toată această perioadă celelalte ţări, şi Germania, şi Spania, şi multe alte ţări au făcut-o. Guvernul nostru refuză să adopte această măsură tocmai pentru că preferă să îşi mărească bugetul pe spinarea companiilor şi cetăţenilor din România. Pentru că da, această măsură ar face ca statul să îşi asume o parte din criză, prin reducerea veniturilor care ar veni prin TVA, dar în loc să se întâmple acest lucru se întâmplă ceea ce Guvernul PSD face de când a venit la putere: bagă mâna cât de adânc poate în buzunarele cetăţenilor prin refuzul acestor măsuri şi prin aşa-numite plafonari care în realitate nu vor genera decât falimente induse. Vedeţi, zilele acestea, foarte multe compani mari deja, spun foarte clar că, nemaifiind cuprinse în ordonanţa în discuţie, vor în faliment. Două au şi închis: Azomureş şi Alum Tulcea şi-au sistat activitatea”, a precizat Barna.

„Soluția pentru educație este schimbarea lui Cîmpeanu”

Mai departe, vicepreședintele USR Dan Barna l-a atacat și pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, afirmând că pachetul de legi ale educaţiei nu a fost realizat de ”niciun expert serios” şi că încurajează plagiatul.

”Începe şcoala săptămâna viitoare. Reforma educaţiei, acea Românie educată pe care ne-a promis-o preşedintele Iohannis, dacă ne uităm la proiectele de legi iniţiate de domnul Cîmpeanu, vedem că ele îşi propun doar să protejeze plagiatorii din această ţară, începând cu premierul României şi continuând cu miniştrii, secretarii de stat şi toţi cei care au aceste probleme de plagiat. Este un proiect de lege despre care chiar şi profesorul Daniel Dan spunea că nu a fost construit cu niciun expert serios. Este un proiect de lege făcut doar ca să găsească scuză şi pavăză pentru cei care atunci când şi-au făcut doctoratele au considerat că era mult mai facil să copieze nişte cărţi de prin bibliotecă şi să se pretindă intelectuali cu un venit în plus prin titlul de doctor”, a declarat Dan Barna.

Fostul lider USR este de părere că soluţia pentru educaţia din România este schimbarea actualului ministru, Sorin Cîmpeanu.

”Dacă vorbim de educaţie, singura şansă este să avem un nou ministru competent. Ministrul Cîmpeanu trebuie să plece pentru că a eşuat în încă o reformă a educaţiei pe care de 30 de ani o tot face această ţară şi asumată de preşedintele Iohannis, o Românie educată care, din păcate, nu aduce nimic. Încă o ratare a acestui Guvern”, a concluzionat Dan Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Dan Barna, #vicerpesedinte usr, #ministri PNL, #ministrul energiei, #ministrul Educatiei , #stiri Dan Barna