Cum si-au impartit puterea PNL, USR-PLUS si UDMR. Domeniile-cheie care vor fi negociate duminica

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 09:22
Autor: Alina Toma
Cum si-au impartit puterea PNL, USR-PLUS si UDMR. Domeniile-cheie care vor fi negociate duminica
Dan Barna, Dacian Ciolos si Ludovic Orban, liderii USR/PLUS si PNL

Liderii aliantei de centru-dreapta PNL, USR-PLUS si UDMR reiau duminica, 20 decembrie, negocierile pentru a pune pe picioare viitorul guvern. Pana acum, partidele s-au pus de acord asupra faptului ca Florin Citu, actualul ministru al Finantelor, sa fie premier, Camera Depuitatilor sa revina PNL, iar sefia Senatului sa fie la USR-PLUS.

Formatiunile din coalitia de guvernare au decis, sambata, si numarul secretarilor de stat alocat fiecarui partid in parte, precum si numarul de prefecti. Astfel, 42 de secretari de stat ii revin PNL, 26 USR-PLUS si 12 UDMR.

Cele trei formatiuni politice au reusit sa mai finalizeze, in cadrul negocierilor privind programul de guvernare, capitolele Economie, Finante, Energie, Mediu, Externe si Afaceri Europene.

Aceleasi surse politice mai sustin ca, in cursul zilei de duminica, 20 decembrie, urmeaza sa fie discutat capitolul Justitie.

CITESTE SI: Orban spune ca functiile de demnitate publica vor fi exercitate de oamenii partidelor. Functiile din administratie, ocupate prin concurs transparent

Pentru negocierile de duminica, 20 decembrie, cele trei formatiuni politice au stabilit sa discute despre alte capitole importante din programul de guvernare: Sanatatea, reforma in administratie, legea privind alegerile in doua tururi si, conform unor surse politice, si despre Justitie, minister care ii revine USR-PLUS.

Luni, 21 decembrie, urmeaza sa fie investit noul parlament, iar in cursul saptamanii viitoare presedintele Klaus Iohannis va relua consultarile cu partidele in privinta viitorului guvern.


CITESTE SI:

Orban, prima reactie dupa criticile primite din partea liberalilor din tara: "Intre mine si liderii din Ardeal nu exista tensiune". Ultimele negocieri dintre PNL, USR/PLUS si UDMR

 Articol citit de 4980 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Tot-la-vale
  20.12.2020, 13:15
  Marea Targuiala
  pentru a ajunge la ciolan, chiar cu prețul asocierii cu vanzătorii de țara de la udmr. Peneleprele vor plăti scump aceasta marșăvie, așa cum au luat un șut in kjur de la electorat la ultimle alegeri pentru dezastrul guvernării. La fel usereii Clotildei și ai Cosetei, două papițoaice care muncesc doar cu gura.
  MosGerila
  20.12.2020, 13:04
  Inca nu face parte din guvernul Romaniei, dar se duce deja
  sa dea raportul in Ungaria, lui Voktor Orban! Este vorba despre Kélémen Hunor, propus vice-premier fara portofoliu. Eu cred ca ar fi cazul ca PORCARIA sa inceteze si sa-l matrasiti cu suturi in fund. Propuneti alt membru UDMR in locul acestui tradator auto-declarat.

  Numai pe vremea comunistilor, ministrii mergeau la Moskova, sa se pupe pe gura cu Hrusciov... Acum Kélémen Hunor s-a dus sa fie sodomizat de Viktor Orban? Banda de poponauti :)))