Consecinte fatale pentru Dan Barna. Cine sunt pierzatorii si castigatorii dupa ultimele scandaluri din coalitie

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 19:59
8624 citiri
Consecinte fatale pentru Dan Barna. Cine sunt pierzatorii si castigatorii dupa ultimele scandaluri din coalitie
Barna nu va fi in pozitia cea mai favorabila pentru a castiga la congresul USRPLUS FOTO Hepta

Dupa cateva zile bune de la demiterea lui Vlad Voiculescu si doua runde de discutii si conditii puse in coalitia de guvernare, cele 3 mari partide au decis sa semneze un nou "armistitiu", un act aditional care sa aduca linistea spulberata de evolutiile de la Ministerul Sanatatii.

Contactat de Ziare.com, sociologul Mircea Kivu este de parere ca Alianta USRPLUS iese, de fapt, pierzatoare dupa noua intelegere din coalitie. Potrivit acestuia, USRPLUS a facut o greseala tactica pentru ca si-a fixat un obiectiv pe care era evident ca nu il poate sustine: inlaturarea lui Florin Citu de la Guvern.

"USRPLUS pierde de pe urma acestui act adtional, in raport cu obiectivele pe care si le-au fixat ei insisi acum o saptamana. Ma refer la faptul ca acum o saptamana au cerut plecarea lui Florin Citu de la Guvern, iar acest lucru nu s-a intamplat. Ei au facut o greseala tactica pentru ca si-au fixat un obiectiv pe care era evident ca nu il pot sustine.

Se vedea de la bun inceput ca iesirea din alianta nu este o optiune pentru ei si atunci i-au amenintat degeaba pe liberali. Bineinteles ca acum au incercat sa impacheteze aceasta pierdere, spunand ca au obtinut cateva promisiuni, dar aceste lucruri nu fac parte decat din ambalajul unei infringeri", a declarat sociologul.

"Ciolos castiga de pe urma inabilitatii lui Barna"

Mircea Kivu a precizat si ca sansele lui Dan Barna de a iesi invingator la Congresul din toamna au scazut dupa ultimele evolutii din coalitie. "Ciolos castiga de pe urma inabilitatii lui Barna", spune sociologul.

"In USRPLUS urmeaza foarte curand alegeri. S-a finalizat fuziunea si cel mai probabil Barna nu va fi in pozitia cea mai favorabila pentru a castiga la Congres, dupa acest episod. Ciolos castiga de pe urma inabilitatii lui Barna in acest conflict si are mari sanse sa preia conducerea Aliantei la Congres.

PNL este, de fapt, castigatorul acestui act aditional. A aratat ca poate inlocui un ministru si nu se intampla nimic pana la urma. Cei de la UDMR sunt in aceasta ecuatie castigatori laterali. Chiar daca nu fac parte din acest scandal, acum si ei vor fi consultati pe viitor la orice modificare si la orice decizie importanta de la nivelul Guvernului", a mai sustinut acesta.

Amintim ca fuziunea dintre USR si PLUS a fost aprobata, vineri, de catre Curtea de Apel Bucurest, iar decizia este definitiva.

Acum, partidul USRPLUS se pregateste de un Congres, cel mai probabil in toamna acestui an, in care va fi aleasa o conducere unica. Pentru functia de presedinte si-au anuntat intentia de a candida atat Dan Barna, cat si Dacian Ciolos.

Pe 15 august 2020, delegatii USR si PLUS au aprobat, intr-un congres desfasurat online, un protocol ce prevede fuziunea celor doua partide, copresedinti pana la Congres fiind Dan Barna si Dacian Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#congres, #usrplus, #dan Barna Dacian Ciolos, #Mircea Kivu , #Dacian Ciolos